За родители

Начало | За родители | Видео с вечеря без правила на една майка стана вайръл – вие бихте ли опитали?

Видео с вечеря без правила на една майка стана вайръл – вие бихте ли опитали?

Аз детето | 2024-02-19

Видео с вечеря без правила на една майка стана вайръл – вие бихте ли опитали?

За много семейства вечерята е единственото време, когато всички могат да ядат заедно през делничните дни. Това може да бъде специално хранене, по време на което членовете на семейството могат да прекарват качествено време един с друг в края на деня. Може да бъде и стресиращо, хаотично бедствие – особено при деца. Ако вечерите ви приличат повече на второто, отколкото на първото, може би е време да опитате вечеря без правила.

Популярната в Инстаграм майка Billie Kay Asmus (@mama_beekay) стана вайръл, когато сподели видео за смяна на нещата по време на вечеря. „POV: Вие сте майка, която е уморена от ежедневната вечеря“, гласи текст, докато майката на две деца бърше масата си за хранене и я покрива с найлоново фолио. „Беше време да променим нещата.“ След това клипът показва как нейното най-малко дете и по-голямото се обличат в лигавници с ръкави, докато тя изсипва цяла тенджера спагети със сос директно на масата. Тя дава на децата си прибори, но ръцете се използват също толкова много – и това е ОК! „Децата ми никога преди не са яли толкова много“, разкрива видеото, докато показва цялото семейство да се наслаждава на вечеря направо от масата, включително Асмус и нейния партньор, а децата „сърбат“ спагети от цялата маса.

„Може би трябва да оставям вечерята на масата без чинии по-често“, написа Асмус. „И двете деца останаха на масата за вечеря през цялото време, никога не са се оплаквали и никога не съм ги виждала да ядат толкова добре! Освен това почти нямахме какво да мием след това“.

Това е толкова забавна идея, но въпреки че може да няма много ястия, ще има много доволни деца. Ако това ви кара да настръхнете, не сте сами! Но знаете ли, че всъщност има ползи за развитието да оставите децата си да правят бъркотия по време на хранене? Бебетата се учат чрез допир и самостоятелното хранене може да засили фините двигателни умения и координацията око-ръка. Малките деца жадуват за автономия. Разхвърляното хранене също може да помогне за десенсибилизиране на тактилната система при децата. Ако просто не можете да се накарате да стигнете толкова далеч до вечеря без правила, можете да опитате нещо като „вечеря за малко дете“. Това може да изглежда като чиния за закуска в стил колбаси с любимите питателни хапки без готвене на вашето дете като пресни плодове, зеленчуци и дип, или сирене и бисквити. Промяната на вашата рутина за вечеря също може да помогне на вашия придирчив човек да опита нови храни. Никога не подценявайте въздействието на забавлението върху детето!

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от B I L L I E . K A Y . A S M U S (@mama_beekay)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град