За родители

Начало | За родители | Американски родители са против „Пепа Пиг“, защото учи децата на „грубост и нетърпение“

Американски родители са против „Пепа Пиг“, защото учи децата на „грубост и нетърпение“

Аз детето | 2024-03-01

Американски родители са против „Пепа Пиг“, защото учи децата на „грубост и нетърпение“

Американски родители нарекоха Прасето Пепа „наглец“ и се ядосаха на известния британски анимационен сериал, който според тях е научил децата им на „грубост и нетърпение“. Родителите съобщават още, че децата им са станали толкова обсебени от детското, че са възприели британски акценти и маниери. Кайла, майка от Хюстън, каза: „Пепа е груба и нетърпелива, а шоуто учи децата, че това е ОК.“

Родителите са особено възмутени от един епизод в който Пепа вика на баща си и казва, че има голям корем. Майка, 41-годишната Армита Асгари, казва пред The Wall Street Journal, че „Пепа е нахалник“, след като забелязала промяна в поведението на петгодишния ѝ син Лука в сравнение с преди няколко месеца. Майката си спомня, че синът ѝ се приближил до съсед на семейството и казал: „Виж, Дейвид има голям корем!“ „Тогава разбрах, че е взел всички тези поведения от Peppa Pig.“, казва майката. Асгари също забелязала, че когато става въпрос за това Лука да опитва нови храни, той отговаря с: „Гадост!“, а когато е ядосан на някого веднага крещи „Вече не си ми приятел!“

Популярният анимационен филм, който беше пуснат за първи път през 2004 г., е за прасе на име Пепа, дете в предучилищна възраст, което живее с майка си, баща си и брат си. Шоуто стана толкова популярно, че се превърна във франчайзинг дрехи, играчки и дори беше представено в тематични паркове. Според Parrot Analytics през 2022 г. империята е направила 1,7 милиарда долара от продажби на дребно, а през 2023 г. Peppa е четвъртият най-търсен детски сериал в света – след „Маша и Мечока“, „Спондж Боб Квадратни гащи“ и „Пес Патрул“.

Родителите съобщават, че децата им са започнали да използват думи и изрази като Пепа. Според детски психолози децата харесват сериала, защото има кратки, петминутни епизоди и прости сюжетни линии. Британи, майка от Австралия, наскоро описа пред DailyMail.com как е решила да забрани анимационния филм в дома си, защото смята, че героите са „груби и глупави“ с „лоши ценности“. Родителите са стигнали дотам, че дори правят петиция филмчето да се забрани в целия свят и да бъде изтрито отвсякъде завинаги! А вие какво мислите, влияе ли „Пепа Пиг“ лошо на децата ви? Споделете с нас в коментарите!

От друга страна Hasboro, компанията, която притежава „Peppa Pig“, каза, че знаят за обратната реакция, която шоуто е получило, и че са се опитали да „развият“ поредицата и да превърнат Татко Прасе във „фантастичен баща“. Есра Кафер, старши вицепрезидент на Hasbro, каза: „Пепа има естествени, автентични реакции към света и има способността да изразява чувствата си.“ „Някои родители може да го видят като твърде директно или грубо. Но ние го виждаме като по детски директно и откровено.“ – казва главния режисьор на филмчето.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град