За родители

Начало | За родители | Повече от 10 милиона се регистрираха в ден първи, но става ли Threads за вашите деца?

Повече от 10 милиона се регистрираха в ден първи, но става ли Threads за вашите деца?

Аз детето | 2024-01-31

Повече от 10 милиона се регистрираха в ден първи, но става ли Threads за вашите деца?

Има ново приложение за социални медии, което се присъединява към Twitter, Instagram и TikTok. Meta на Марк Зукърбърг стартира Threads съвсем скоро и в рамките на часове повече от 10 милиона души се регистрираха за приложението. И тъй като всеки обича да проверява най-новото и модерно нещо, знаете, че и вашите деца ще искат да видят какво се случва в Threads. Но дали Threads е подходящ за деца?

Главният изпълнителен директор и съосновател на Meta – Марк Зукърбърг, който ни представи една от оригиналните социални медийни платформи Facebook, направи съобщение за Threads в Instagram часове след ранното му стартиране. „Нашата визия е да вземем най-добрите части от Instagram и да създадем ново изживяване за текст, идеи и обсъждане на това, което мислите“, каза той във видео в Instagram. „Мисля, че светът има нужда от този вид приятелска общност и съм благодарен на всички вас, които сте част от Threads от първия ден.“

На пръв поглед Threads прилича много на Twitter. И в много отношения е доста сходен. Концепцията е да се споделят идеи и мисли чрез текст вместо изображения, както се случва в Twitter, но Threads не разчита на хаштагове като Twitter. И няма опция за изпращане на директни съобщения, както при другите две приложения. Това може да означава, че децата са малко по-защитени от тормоз в социалните медии без опцията за директно съобщение, което може да се окаже положителна стъпка в правилната посока. Но отново, след като сте се регистрирали за Instagram Threads, не можете да го изтриете, без да изтриете акаунта си в Instagram едновременно.

Instagram препоръчва децата да са на поне 12 години, за да използват приложението. По-рано тази година психолози от САЩ излязоха с декларация, че под 13 години е твърде млада възраст за каквито и да е социални медии. Въпреки че Threads е достъпен за по-млади потребители, в момента по подразбиране той използва частен профил за всеки под 16 или 18 години, в зависимост от държавата. И все пак подходяща ли е новата социална мрежа за деца повече от другите? Краткият отговор в крайна сметка е, че Threads не изглежда по-безопасно или по-опасно от всяко друго приложение за социални медии. Много експерти не вярват, че някое от приложенията е безопасно за деца и всъщност представлява „голям риск от увреждане“ на тяхното психично здраве и благополучие.

Ние смятаме същото, особено след като се натъкнахме на няколко интересни спора от родни звезди – влогъри, които децата харесват и от това какви заплахи си отправят в новата социална мрежа, само за да привлекат внимание. Така че най-малкото, което трябва да направите е да обясните на децата си, да имат повишено внимание в Threads. Това е най-доброто, което можем да направим в този момент.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град