Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 бързи начина да освободите повече място в Android

5 бързи начина да освободите повече място в Android

Аз детето | 2023-07-14

5 бързи начина да освободите повече място в Android

За бързо почистване на устройства с Android има много автоматични почистващи средства, включително вградени приложения. Те работят доста ефективно, но невинаги помагат за решаването на проблема с ненужни потребителски данни. В този случай ще трябва да действате ръчно. Ето и как точно!

1. Изтрийте запазените файлове от месинджърите

В месинджърите обменяме голям брой файлове с роднини, приятели и дори учители. Изображения и други документи могат да се изтеглят автоматично в паметта на устройството от лични чатове и канали. Като цяло данните ще заемат много място, но няма да се използват постоянно. Можете да изберете да премахнете всички данни от кеша на приложението или само конкретни файлове. За да започнете, отворете желаната програма, отидете в менюто за управление на хранилището и проверете колко място заема вашата кореспонденция на смартфона ви. Така във Viber можете да проверите хранилището през главното меню по пътя „Още“ → „Настройки“ → „Памет“. Там ще видите данни за свободното пространство, колко медийни файлове заемат в месинджъра и количеството памет, запълнено от други приложения. Също така в това меню има списък с чатове с информация за качените в тях файлове. За да освободите пространството, щракнете върху „Изчистване на кеша“ или изберете конкретни снимки и видеоклипове от чатове, които да изтриете.

2. Изтрийте изтеглената музика

Услугите за стрийм премахнаха необходимостта да съхранявате музика на вашето устройство. Можете просто да стартирате любимия си плейър, да изберете един от стотиците плейлисти и да слушате. Повечето онлайн плейъри запазват песните, които слушате, на вашето устройство. Това е необходимо в случай, че искате да ги пуснете отново. Приложенията правят това във фонов режим и в толкова отдалечени директории на файловата система, че невинаги е възможно да ги намерите. Така се изяждат стотици мегабайти и дори гигабайти памет.

3. Отървете се от копия на снимки и видеоклипове

Камерите на смартфоните стават все по-мощни и снимките заемат все повече място в паметта на устройството. Най-удобното решение на този проблем е автоматичното изпращане на снимки и видеоклипове в едно от облачните хранилища. Ако използвате Google Photos като такова, не забравяйте периодично да изтривате копия на снимки от вашето устройство. Уверете се, че елементът „Копиране в облака“ е активиран в настройките на приложението или го активирайте и изчакайте процесът да завърши. След това изберете опцията „Освободете място“, след което потвърдете избора си.

4. Изчистете кеша на браузъра си

Ако сърфирате активно от мобилно устройство, тогава кешът на браузъра също може да заема много място. Най-правилният начин за почистване е да намерите специален бутон в настройките на браузъра, който отговаря за изтриването на файлове, запазени от браузъра. В Google Chrome той се намира по пътя „Настройки“ → „Поверителност и сигурност“ → „Изчистване на хронологията“. Не забравяйте също така да погледнете в папката си за изтегляния и да изтриете всички данни, които вече не ви трябват.

5. Отървете се от забравени приложения и игри

В каталога на Google Play има много полезни програми и интересни игри. Доста често ги инсталираме с надеждата, че някой ден ще ни бъдат полезни. Но времето, като правило, все не идва и приложенията продължават да заемат място в паметта на устройството. Можете спокойно да се отървете от ненужните програми, които не използвате или към които временно сте загубили интерес. Google Play улеснява проверката на всички предварително инсталирани и премахнати помощни програми. За да направите това, отидете по пътя „Настройки“ → „Управление на приложения и устройства“ → „Управление“. В това меню можете да превключите показването на списъка на неинсталирани. Ако имате „Google Play Games“ на вашия смартфон, той ще запази в секцията „Библиотека“ всички имена на игрите, инсталирани преди това на вашите устройства. Следователно можете лесно да намерите това, от което се нуждаете, ако искате да го възстановите.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град