Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | The Sims 5 ще бъде „свободен за влизане“

The Sims 5 ще бъде „свободен за влизане“

Аз детето | 2023-07-03

The Sims 5 ще бъде „свободен за влизане“

Ако бихте вложили пари в това The Sims 5 да бъде безплатна за игра при стартирането, можете да осребрите печалбите си сега и да ги поставите на сигурно място, за да можете да купите всички неизбежни DLC след това. Според обява на EA, забелязана от Sims Community, следващата Sims ще бъде „игра за безплатно влизане“.

Заради една обява за работа по самата предстояща игра много геймъри, които я очакват с нетърпение направиха следните логични изводи:

  • Базовата игра вероятно ще бъде безплатна за притежаване, което означава продължително разчитане на DLC като разширения, игрови пакети и комплекти.
  • EA очаква някои „ugc“ (съдържание, генерирано от потребителите) да бъдат платени, което означава, че вероятно планират да позволят на модераторите и създателите на CC да продават творения на други и да вземат част от печалбата.

Нито една от тези подробности не е твърде изненадваща. Базовата игра Sims 4 е безплатна от миналата година. Въпреки че тази промяна беше направена след девет години, не е голям скок да си представим, че The Sims 5 ще бъде безплатна за изтегляне още в самото начало и ще разчита на последователния график на EA за DLC за приходи. Това може също да означава, че EA планира да предложи безплатна намалена версия на основната игра, но да продава пълната версия. По същество това е начинът, по който играчите на Sims вече гледат на текущата базова игра Sims 4 и нейните основни DLC-та като Seasons и Pets.

Препратката в изтритата обява за работа към пазар в играта, който включва безплатно и платено съдържание, създадено от други играчи, също е очакван скок. Серията Sims има дълга история на персонализирано съдържание и рисковани отношения между модераторите, търсещи компенсация, и Условията за ползване на играта. Тази сива зона на платено модифициране живее до голяма степен в Patreon в момента, където EA няма надежден надзор и не получава намаление. Няма съмнение, компанията вижда привлекателността в привличането на създателите към платформа в играта, където може да наложи умереност и такси за удобството.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град