Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Neopets – сайтът с виртуални домашни любимци работи отново

Neopets – сайтът с виртуални домашни любимци работи отново

Аз детето | 2023-08-02

Neopets – сайтът с виртуални домашни любимци работи отново

Създателите на култовия уебсайт Neopets, където можете да създавате и да се грижите за виртуални домашни любимци, обявиха повторното стартиране на своя ресурс. До края на тази година ще се поддържа от всички популярни браузъри. Първата уеб услуга стартира през 1999 г. В своя пик, в средата на 2000 година, имаше 25 милиона активни потребители.

Въпреки това популярността му постепенно намалява и в края на миналото десетилетие публиката пада до 100 000 души. Преди всичко заради остарялата flash технология, която не се поддържа от повечето съвременни браузъри и устройства. Но този проблем най-накрая беше решен, казаха разработчиците. „Новата ера“ на Neopets ще включва HTML5 вместо flash, преработен дизайн, подобрен интерфейс, допълнителни скинове, по-гъвкаво персонализиране на домашни любимци, нови награди за активност, 50 класически игри и други.

Още на 20 юли разработчиците представиха актуализирана начална страница, а след още пет дни отвориха достъпа до бета версията на преработения сайт. Пълното стартиране се очаква преди края на тази година. В бъдеще те планират да добавят нови домашни любимци, да разширят каталога с игри и да приложат други опции за забавление.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град