Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 10 неща, които никога не трябва да казвате (пишете или правите) на играч на Overwatch

10 неща, които никога не трябва да казвате (пишете или правите) на играч на Overwatch

Аз детето | 2023-07-12

10 неща, които никога не трябва да казвате (пишете или правите) на играч на Overwatch

Overwatch имаше тежки и интересни 12 месеца. Overwatch 2 (продължението, което никой не поиска) дебютира през октомври 2022 г. и първоначално беше измъчвано от неприятности като проблеми със сървъра и герои с грешки. След това играчите започнаха да забелязват цената на определени скинове, докато други посочиха, че е минало известно време, откакто Blizzard каза нещо за обещания PvE режим. Наскоро този режим беше напълно премахнат в полза на нещо по-малко, което струва $15 с новината, че повече от него няма да се появи преди 2024 г. Трудно е да си играч на Overwatch, така че сега е по-важно от всякога да знаеш какво не трябва да казваш на такъв човек. Хората, които са фенове на играта са чувствителни и разочаровани. Затова ето какво не трябва да им казвате!

EZ

Ако някой напише „EZ“ в златния чат на играта (което означава, че е видим както за вашия отбор, така и за вражеския отряд), това е универсален знак за война. Тези две букви могат да изпратят дори най-кроткия играч на Overwatch в друг режим, тъй като те направо заявяват, че играта ви е боклук – всъщност толкова боклук, че другият отбор дори не трябва да се опитва да ви победи. Отнема само секунда, за да напишете тези букви, но последствията могат да продължат с дни. Никой не иска да загуби игра и да види тези букви.

[Insert Character/Role Here] diff

Подобно на много обиди, хвърлени в текстовия или гласовия чат в играта на Overwatch 2, тази може да бъде и комплимент. Ако всеки отбор има Мърси, но единият значително превъзхожда другия, тогава има „diff“ в Мърси. Така че, ако играете танк и се справяте добре и някой каже „diff“, тогава знаете, че отборът ви се гордее с вас, но ако се борите и някой от отбора ви го каже, знаете, че не са ядосани, просто са разочаровани.

Huge rez

Mercy вече не може да прави това (въпреки че все още има спрей за това) и това е просто злобно нещо да се каже на главния човек на Mercy.

Моля за смяна

Това е често срещан рефрен, който звучи в гласовия и текстовия чат на Overwatch – моли ви да промените героя си, защото или не се справяте достатъчно добре или някой друг го иска. DPS играчите са най-малко склонни да разменят, особено тези, които инсталират снайперисти като Widowmaker или Hanzo. Знаете ли колко време отнема да влезете в игра на Overwatch 2 в опашката за атака? Отговорът е „много, много дълго“. Ако вашият съотборник е избрал някой от тези снайперисти, няма никакъв шанс да ги убедите да сменят.

Имам нужда от хил

Нищо не притеснява упорито работещия център за поддръжка повече от спама „имам нужда от изцеление“. Тъй като искането за изцеление е на емоционалното колело, за всеки играч е лесно да ви напомня многократно, че се нуждае от изцеление, но ако сте добър лечител, те всъщност не се нуждаят от изцеление, а просто от внимание. Често тези, които многократно изискват изцеления, също са от типа играчи, които не разбират, че тичането зад ъгъла и в задната линия на врага ги прави невъзможни за изцеление. Нямате нужда от изцеление, имате нужда от усет за игра.

Промяната към 5v5 беше добра

Просто... не!

Спокойно, това не е Overwatch League

Можете да се наредите на опашка за отворени или ролеви игри Quick Play, да се забавлявате в Mystery Heroes или да намерите някои персонализирани игри като тази, която имитира оформлението 6v6 на оригиналния Overwatch. Просто не влизайте в състезателните мачове, отказвайки да смените герой, който изучавате, или да стоите AFK за дълги периоди от време, защото сте по средата на вечерята. Направете това в глупавите, забавни лобита, НЕ ТУК.

Мога ли да играя [персонаж?]

Нищо по-дразнещо от това да чакате на опашка за DPS само за да изберете герой и веднага да чуете някакво шумолене (вероятно дете), което набързо включва микрофона си, за да може да ви попита „моля, мога ли да играя [герой]?“. Ако откажете, ще разочаровате по-малкото от вас дете, но ако пък размените героите си, може изобщо да не го бива и само да си губите времето. Изборът е труден, но ако не искате да чувате хленченето на малко дете в микрофон, просто се съгласете.

И казват...

Ако знаете, знаете. „И казват“ е началото на гласова линия на Doomfist, която играчите осъзнаха, че може да бъде особено дразнеща, ако многократно бъде спамирана. Играчите на Doomfist вече са на тънък лед (те са известни с агресивността), но ако получите играч на Doomfist, който изпраща спам на тази ult линия, късмет. Всеки, който изпраща спам на ult lines, трябва да получи едночасови забрани.

Деинсталиране

Това е най-голямата обида, най-ниската, която можете да направите, за да ударите наистина играч на Overwatch там, където боли. Да кажете на някого да деинсталира играта е все едно да му кажете да напусне работата си или да изтрие недовършената си романтична книга, или да унищожи всичките си произведения на изкуството.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град