Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Изненадващо в YouTube се появиха миниигри

Изненадващо в YouTube се появиха миниигри

Аз детето | 2023-06-27

Изненадващо в YouTube се появиха миниигри

След закриването на проекта Stadia, Google изглежда планира друга концепция за игри. Според Wall Street Journal, най-голямата търсачка в света ще пренесе прости онлайн игри директно в услугата YouTube. Тази иновация се нарича Playables. Игрите ще бъдат достъпни от приложението YouTube и уебсайта на мобилни устройства и настолни компютри, каза източникът.

Засега само класическата Arkanoid Stack Bounce се споменава сред игрите, където играчите ще разбиват слоеве от блокове с подскачаща топка. В момента аркадата преминава вътрешно тестване сред служителите. WSJ описва тази инициатива на Google като „желанието да се намерят нови области на растеж след спада“. Помолен да коментира слуховете, Google каза: „Игрите отдавна са в центъра на вниманието на YouTube. Винаги експериментираме с нови функции, но в момента нямаме какво да обявим“.

Компанията също планира да пусне компютърния клиент Google Play Games, който ще ви помогне официално да инсталирате приложения вместо на смартфона, на компютъра. Но датите на пускане също са доста неясни.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град