Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Вашата PS5 очевидно може да разтопи USB щепсела на кабелен контролер

Вашата PS5 очевидно може да разтопи USB щепсела на кабелен контролер

Аз детето | 2023-08-09

Вашата PS5 очевидно може да разтопи USB щепсела на кабелен контролер

Ако сте любител на игрите, знаете, че кабелните контролери са по-добри. Или ако играете състезателни игри, може да имате приятели, които също да се включват, за да играят с вас. Е, когато го направите, може да помислите два пъти дали да използвате порта на гърба на вашата PS5. Това може да разтопи USB конектора на вашия контролер. Както се съобщава от Kotaku, точно това се случи на Evo 2023, голям турнир по бойни игри, където играчите се борят в игри като Mortal Kombat, Street Fighter и Tekken.

Тъй като Sony купи Evo през 2021 г., конзолата по подразбиране, на която да се играят тези турнири, разбира се, е PS5, докато по-старите игри се играят на PS4. Поддържането на турнира изключително за PlayStation конзоли предизвика скептицизъм в миналото; Kotaku подчертава как ограничава използването на контролери и периферни устройства, към които компютрите биха могли да се свързват.

Но няма значение, що се отнася до Sony: професионалистите в Evo играят на PS5. Това изглеждаше добре през 2021 и 2022 г., но тази година нещо се обърка. След цял ден работа на PS5 без прекъсване, играчите забелязаха нещо обезпокоително: техните кабелни USB контролери се топяха в USB порта. Както отбелязва CNET, PS5 имат само USB-A порт в предната част на устройството. Ако играете мултиплейър игра, както бихте очаквали да направите в Evo, можете да включите допълнителни контролери в задната част на конзолата. И ако не сте знаели, PS5 се нагрява, особено когато е оставен да работи с часове. Цялата тази топлина съществува в системата през задната част на конзолата, където се свързват тези USB щепсели. Поради това изглежда възможно тези PS5 да са достигали температури, способни да разтопят USB конекторите, до точката, в която някои да са се слели със самия USB порт на PS5.

Тук все още има много неизвестни фактори. Може би играчите са използвали адаптери или нелицензирано оборудване; може би USB портовете са от проблемни PS5 и не са емблематични за конзолата като цяло. Има обаче стъпки, които можете да предприемете, за да намалите риска това да ви се случи. Първо се уверете, че вашата PS5 е поставена на добре проветриво място. Конзолата наистина се нагрява бързо и ако се намира в зона с лоша вентилация, тази топлина няма къде да отиде. Освен това се опитайте да се придържате към включването на вашите контролери към предните портове на конзолата, където те ще бъдат далеч от най-големия източник на топлина.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град