Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Chrome на смартфона ви вече има 4 нови функции за търсене

Chrome на смартфона ви вече има 4 нови функции за търсене

Аз детето | 2023-08-08

Chrome на смартфона ви вече има 4 нови функции за търсене

Разработчиците на Chrome наскоро съобщиха за появата в мобилната версия на браузъра на няколко нови функции, които ще ви помогнат бързо да намерите това, което търсите. Има общо четири надстройки. Ето и кои са те. И помнете, че можете да ги използвате и за намирането на полезни информации в интернет! ;-)

1. Съвети за следващо търсене

Когато отворите сайт в Chrome на iOS или Android и щракнете върху адресната лента, ще видите подходящи предложения за търсене. Например четете статия за Япония, когато планирате предстоящо пътуване. Щракването върху търсене ще покаже нов раздел с надпис „Свързани с тази страница“ с предложения за други думи за търсене, като например местни ресторанти или туристически атракции.

2. Популярни публикации

В Chrome на Android вече можете да виждате популярни търсения с Google направо в адресната лента. Просто отворете нов раздел, докоснете търсене и превъртете надолу, за да видите какво е в тенденцията. Chrome на iOS ще има тази функция по-късно тази година.

3. Търсете подобни заявки

Преди няколко години Chrome на Android въведе бързо търсене на избрана дума или фраза (Touch to Search). Сега тази функция ще ви позволи да видите подобни заявки за търсене. Ако например четете статия и попадате на тема, за която искате да научите повече. Използвайки Touch to Search, можете да видите списък със сродни думи за търсене, за да получите повече полезна информация по-бързо.

4. Още предложения за търсене

Сега, когато започнете да пишете в адресната лента на Chrome на телефона си, ще видите 10 вместо 6 предложения в падащото меню с предложения. Най-подходящите ще бъдат показани първи. Това подобрение вече беше налично за Android и сега ще бъде достъпно за iOS.

Актуализацията на Chrome с нови функции се разпространява постепенно и ще бъде достъпна за всички потребители през следващите дни.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град