Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | PlayStation Portal не е преносимата конзола за игри на мечтите ви

PlayStation Portal не е преносимата конзола за игри на мечтите ви

Аз детето | 2023-08-25

PlayStation Portal не е преносимата конзола за игри на мечтите ви

Дългоочакваните подробности за предстоящата преносима ръчна игрална машина на PlayStation са тук. Но преди да побързате да спестите пари за предварителната поръчка (не се доставя до края на 2023 г.), помислете за това: Както вече знаем, PlayStation Portal не е наследник на PS Vita. Но също така не е заместител на Steam Deck или нещо като Logitech G Cloud, което е специализирано в ръчни облачни игри.

Порталът е създаден само за поточно предаване на вашите собствени PS5 игри

Portal е предназначен само за технологията Remote Play на Sony, което означава, че работи само ако вече имате PS5. Освен това PS5 трябва да бъде включен и свързан към интернет, за да работи. Устройството ще предава поточно PlayStation игри навсякъде, стига да е свързано към силен wifi, на осем-инчов екран, който поддържа 1080p резолюция и 60fps. Той ще поддържа само игри, които вече са инсталирани на вашата PS5 конзола, и такива, които поддържат контролера Dual Sense. За плавен геймплей Sony препоръчва 15 Mbps wifi връзка.

Около екрана са контролерите DualSense на PlayStation 5, със същото оформление и хаптична обратна връзка, с която сте свикнали. Въпреки че няма поточно предаване в облак, Sony свърши впечатляваща работа със своята wifi технология за поточно предаване, която невинаги е надеждна. Въз основа на ранни тестове, извършени от IGN, играта беше гладка и не страдаше от забавяне. Въпреки че това може да се основава на идеалните условия на тестовата зала, това е окуражаващо, тъй като предишните опции за дистанционно възпроизвеждане на компанията предлагат непоследователно изживяване в зависимост от вашата връзка.

Списъкът със странности е доста дълъг

Сега, след като знаете какво прави Portal, важно е да се съсредоточите върху това, което не може да направи. Един от най-очевидните пропуски е Bluetooth, така че няма да можете да свържете обикновения си чифт безжични слушалки към Portal. Вместо това Sony ще предложи свои собствени слушалки с ниска латентност, шумопотискащи, които работят с тяхната технология PlayStation Link. Проблемът е, че Pulse Explore струват $199,99, колкото и самият портал. Слушалките Pulse Elite струват $149,99. Също така няма никакво възпроизвеждане на локални медии. Можете да възпроизвеждате мултимедия на него, но той ще бъде огледален от самия PS5. Що се отнася до живота на батерията, Sony обещава същия живот на батерията като контролера DualSense. Официално това е 12 часа, но ако притежавате PS5, знаете, че батерията може да се изтощи много по-бързо в зависимост от използването на сензори и високоговорители. Действителният живот на батерията няма да бъде ясен, докато не излязат рецензиите.

Накрая стигаме до цената. Portal ще струва $199,99 при стартиране, доста много за wifi огледално устройство. За $300 можете да получите преносимия гейминг G Cloud на Logitech, който поддържа както Xbox Cloud гейминг, така и GeForce Now – да не говорим за факта, че за $199 ще получите цялата конзола за игри Nintendo Switch Lite. Имайки предвид всичко това, смятаме, че е най-добре да изчакаме.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град