новини детски

Начало | новини детски | За пример на всички ни: ученичка върна портфейл преди притежателят му да разбере, че го е загубил

За пример на всички ни: ученичка върна портфейл преди притежателят му да разбере, че го е загубил

Аз детето | 2022-01-05

За пример на всички ни: ученичка върна портфейл преди притежателят му да разбере, че го е загубил

Ученичка от столично училище върна портфейл с 500 лева и лични документи на пенсионер още преди той да разбере, че ги е загубил. Полина Бонева учи в 5-и клас в Столичното 119-то училище. По време на коледния пазар заедно с баща си, тя намира портфейл на паркинга пред магазин за строителни материали.

„Отидохме на рецепция и потърсихме човека, но беше излязъл и звъннахме на 112, докато говорихме с тях видяхме, че адресът е близо до мястото, където ние живеем и поехме грижата да го занесем ние“, разказа ученичката Полина пред репортер на Bulgaria ON AIR. Бащата на Полина приема като предизвикателство идеята ѝ да го предаде лично на собственика му.

„По най-бързия начин се отправихме натам и дори се оказа, че те не са информирани все още, че липсва портфейлът тоест беше много добре и много се зарадваха, че го получиха веднага. Изразиха учудване, че сме намерили нещото, защото те дори не предполагаха, че е загубено и благодариха на дъщеря ми, което е добър жест и е правилно да се изразява благодарност, като трябва да даваме такива примери на децата си“, каза бащата на Полина.

Но Поли не се чувства герой, защото вярва, че всеки би постъпил по същия начин и е лесно да го направи. Поли смята, че просто трябва да си представим какво би станало ако ние загубим пари и документите си и никой не ни ги върне, как бихме се почувствали тогава?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град