новини детски

Начало | новини детски | С шейната и подаръците: Дядо Коледа потегли!

С шейната и подаръците: Дядо Коледа потегли!

Аз детето | 2021-12-24

С шейната и подаръците: Дядо Коледа потегли!

Според сайта на Северноамериканското авиокосмическо командване НОРАД, Дядо Коледа тръгна със своята шейна от Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света. И тази година Дядо Коледа потегля от градчето Рованиеми, намиращо се в най-северната финландска област и считано за негов официален дом. Офицерите използват сателити и инфрачервен сензор, за да засекат топлинните сигнали, излъчвани от носа на елена Рудолф.

Бъдете сигурни, деца от всички възрасти: „Дядо Коледа идва тази Бъдни вечер и втора година празникът с COVID-19 няма да го спре.“ Това гласи призивът на съвместната американо-канадска военна операция, която в продължение на 66 години проследява Jolly Old St. Nicholas в неговата глобална мисия и ни увери всички – първо по наземна линия, а по-скоро чрез iPhone, Android, OnStar, Facebook, YouTube и още – че е напът с шейна, изпълнена с играчки и желана доза радост, пише „Асошиейтед прес“.

Мисията на NORAD е да наблюдава небето над Северна Америка за евентуални заплахи. В началото на Бъдни вечер операцията на Дядо Коледа започва, когато група радарни станции в Северна Канада и Аляска улавят инфрачервен подпис, излъчващ се от носа на Рудолф. Масивът от геостационарни спътници на NORAD над Земята наблюдава пътуването. Всичко това е показано на големи, „некласифицирани“ екрани в празнично украсен команден пункт в базата на космическите сили Питърсън в Колорадо Спрингс. Маскирани доброволци седят на маси, оборудвани с телефони, гирлянди, миниатюрни коледни елхи, изобилие от натоварени с кофеин бонбони и кафе – и дезинфектант за ръце. „Ние имаме часовника“ е мотото на военната мисия на NORAD. И когато става дума за Дядо Коледа, NORAD добавя: „Дядо Коледа решава. Просто го проследяваме.“

Обиколката може да бъде проследена и на сайта на НОРАД, където на картата на земното кълбо се отбелязва местоположението на Дядо Коледа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град