новини детски

Начало | новини детски | Кога ще се учи и кога ще се почива през новата година?

Кога ще се учи и кога ще се почива през новата година?

Аз детето | 2022-01-04

Кога ще се учи и кога ще се почива през новата година?

Днес учениците се завърнаха в класните стаи след 11 дни коледна почивка! Но сигурно вече нямате търпение да разберете кога ще е следващата ваканция и да си подготвите забавни неща за правене през нея. Първият неучебен ден за 2022 година ще бъде на 1 февруари, когато е междусрочната почивка. Понеже се пада вторник, учениците не би трябвало да могат да слеят почивния ден с предходния уикенд. Ако обаче към този момент вече имате срочни оценки, то с един ден молба от родител по фамилни аргументи ще се съберат четири почивни дни.

Трети март се пада в четвъртък. Ако родителите напишат молба до класния, могат да отидат на фамилна почивка от 3 до 6 март. За радост на всеки от вас през април се очаква да има доста почивка. От 1 до 10 е пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас.

За зрелостниците тя обаче е единствено от 7 до 10 април. След това всички ще почиват за Великден, който тази година се пада на 24 април, затова неучебни са дните от 22 до 25. Традиционно май е с голям брой неучебни дни. Неучебни ще бъдат и 18 и 20 май, защото за тогава са планувани двата наложителни държавни зрелостни изпита.

25 май пък ще е неучебен, само че присъствен ден за учебни, просветни и културни дейности. През юни учениците от 8, 9 до 11 клас ще почиват и на 14 и 16, защото тогава ще се организират матурите за по-малките от седми и десети клас.

Photo by Green Chameleon on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град