новини детски

Начало | новини детски | ОУ „Стефан Караджа“ е първото основно училище в Добрич със STEM кабинет

ОУ „Стефан Караджа“ е първото основно училище в Добрич със STEM кабинет

Аз детето | 2022-01-18

ОУ „Стефан Караджа“ е първото основно училище в Добрич със STEM кабинет

От днес ОУ „Стефан Караджа“ е първото основно училище в Добрич, което разполага със STEM кабинет, съобщават от Общината, цитирани от БТА. Новата придобивка е на стойност 88 000 лева, от които 50 000 са по национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, а останалите 33 000 са принос на учебното заведение.

Кабинетът дава възможност на ученици от I до VII клас да изучават всички природни науки по увлекателен и интригуващ за тях начин, казват от местната управа. В класната стая за креативни дигитални създатели могат да се правят опити, интегриращи обучението по различни предмети. Възможностите на тези технологии демонстрираха пред гостите на откриването възпитаници на училището и техният преподавател Мария Георгиева.

STEM е абревиатура на Science (наука), Technology (технологии), Engineering (инженерство) и Mathematics (математика) – направление в образованието, което разглежда отделните дисциплини като обвързани в един общ контекст с различни препратки и връзки помежду си. Обучението по STEM предполага подход, който изгражда умения за критично мислене, анализ, изследване и проследяване на взаимовръзки между отделни дисциплини и сфери за познание, гласи съобщението.

От Общината очакват скоро STEM кабинети да бъдат изградени в още няколко образователни институции в града.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град