зоокът

Начало | зоокът | Котките обичат да влизат не само в истински, но и във въображаеми кутии

Котките обичат да влизат не само в истински, но и във въображаеми кутии

Аз детето | 2021-08-25

Котките обичат да влизат не само в истински, но и във въображаеми кутии

Специалната връзка на котките с кутиите е известна на всички ни! Дори и да нямате котка, в интернет е пълно с котки в кутии, които влизат, затварят се в тях, играят си с тях... Но какво ще кажете за това... Котките обичат да се нанасят не само в реални, но и във въображаеми кутии, в които се чувстват по-сигурни, установи изследване на американски учени от Нюйоркския университет.

Специалистите провели експеримент за тестване на визуалните възприятия на котките. Стопаните им трябвало да сложат на пода специален квадрат на Каниша, който създава илюзия за тази геометрична фигура за сметка на четирите ѝ ъгли. Хората трябвало да наблюдават внимателно поведението на домашните им любимци. До споменатата фигура бил разположен обикновен квадрат, очертан с цветна залепваща се лента.

Котките харесвали и двете очертания и се настанявали в тях еднакво често. Учените констатирали, че котките, както и хората, са способни мислено да допълват фигурите, прекарвайки невидими линии. Това доказва, че писаните се чувстват на сигурно място дори и във виртуално затворено пространство, досущ като в укритие.

Photo by Piotr Musioł on UnsplashКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град