зоокът

Начало | зоокът | Как се разхлаждат мечките? Ако са от зоопарка в София със специален мечи сладолед

Как се разхлаждат мечките? Ако са от зоопарка в София със специален мечи сладолед

Аз детето | 2021-07-19

Как се разхлаждат мечките? Ако са от зоопарка в София със специален мечи сладолед

Навън е ужасна жега, нали? Лятото е хубав сезон, но жарките лъчи на слънцето понякога идват в повече и всеки търси нещо, с което да се разхлади. И това не важи само за вас, мама и най-добрия ви приятел, но и за животните в зоопарка. Но дали и те пият лимонада и ядат сладолед? Е, почти! В Софийския зоопарк глезят и разхлаждат мечките с приготвени на място ледени изкушения, пълни с плодове и зеленчуци. Мечешкият сладолед който служителите на зоокъта осигуряват според нуждите на различните животни, е начин да спасят обитателите от летните жеги. Краставички, пъпеш, диня, ябълки са сред основните съставки за замръзналите изкушения.

Топките от лед служат и за игра, както и за предотвратяване на така нареченото стереотипно поведение при мечките, обясниха от зоопарка. Цели ледени дини и пъпеши също са вариант за забавление и борба за мечоците в жегите.

За по-големите животни се прави специален разхладителен душ. При маймуните се слагат басейни, дават им и сладоледи под формата на сорбе. От столичния зоопарк напомниха, че не е редно посетителите да дават храна на животните, защото тя може да е опасна за тях. Те увериха, че животните получават достатъчно разнообразна и питателна храна според нуждите им.

В момента от зоокъта водят преговори за пристигането на камили. Транспортът на тези животни е голямо предизвикателство и затова от зоологическата градина се надяват скоро да могат да се похвалят с новите обитатели.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град