Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как да почистите вашите AirPods Max, без да ги повредите

Как да почистите вашите AirPods Max, без да ги повредите

Аз детето | 2023-09-25

Как да почистите вашите AirPods Max, без да ги повредите

Трябва да почистите вашите слушалки AirPods Max. Знаем това, защото наскоро трябваше да направим същото след инцидент, по време на който кафето се разля в раницата ни и повреди много от личните ни вещи. И тогава трябваше да спасим поне слушалките и да ги почистим, защото не са никак евтини. Ето какво направихме и какво трябва да направите и вие при такава случка.

Подготовка за почистване на AirPods Max

От Apple са много ясни относно най-важната част от почистването на вашите Airpods Max: не ги потапяйте във вода. Не ги накисвайте във вода. Всъщност изобщо не ги мокрете много. Вместо това ще трябва да вършите много деликатна работа на ръка, далеч от мивката. Започнете, като съберете вашите запаси: течен сапун, две кърпи, подходящ съд и малко вода. След това ще забележите, че възглавничките за уши на вашите слушалки изскачат от лентата за глава и всъщност се държат там от магнити. Продължете и ги премахнете. Те вероятно са по-мръсни от типичните кожени или винилови възглавнички за уши, тъй като са направени от пяна и мрежа, потта, продуктите за коса и всичко може да проникнат вътре.

Почистване на електрическата част на AirPods Max

За металната, технологична част, всичко, от което се нуждаете, е леко влажна кърпа. Извършете тази част от задачата внимателно, като избършете всички вдлъбнатинки, като избягвате попадането на течност в отворите, като например дупчиците, които улесняват излизането на звука, или порта, където ги зареждате. Ако външната част на слушалките е наистина замърсена, използвайте дезинфекцираща кърпичка или кърпичка със 70% изопропилов алкохол, за да изтъркате внимателно повърхността. Просто не позволявайте да докосва плетената част на лентата за глава и не използвайте нищо с белина или водороден прекис. Използвайте суха кърпа, за да минете всички петна, които сте избърсали, и не се опитвайте да ги използвате, докато не изсъхнат напълно. Въпреки че четките и някои твърди инструменти може да са полезни за почистване на версията на слушалките на AirPods, моля, избягвайте да използвате нещо подобно на вашите слушалки за над ушите, тъй като те са направени от анодизиран алуминий и като цяло са малко по-претенциозни.

Как да почистите възглавничките на AirPods Max

Виждали сме някои други ръководства, които препоръчват използването на инструмент за изваждане на SIM карта, за да извадите после лентата за глава от електрическите части напълно, но дори няма да ви кажем как да направите това, защото Apple не го препоръчват и рискът да не го прикачите правилно отново е твърде голям. Започнете със смесване на една чаена лъжичка течен сапун и една чаша вода в съд, навлажнете кърпа с него и внимателно го разтрийте върху лентата за глава за една минута. По-трудно е да го държите с главата надолу, докато правите външната част на лентата за глава, но не пестете усилия и време. Направете същото с всяка възглавничка. Да, всичко, което правите, е да ги търкате с парцала, навлажнен с препарат. Не ги накисвайте. Не забравяйте да търкате достатъчно време. Върнете се със суха кърпа и ги разтрийте отново, за да ги изсушите. Оставете ги за един ден, преди да ги прикрепите отново – като се уверите, че сте отбелязали R и L, отпечатани съответно в дясната и лявата възглавничка – и сте готови.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град