Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Minecraft mob vote 2023: кога и къде да гласувате

Minecraft mob vote 2023: кога и къде да гласувате

Аз детето | 2023-10-09

Minecraft mob vote 2023: кога и къде да гласувате

Традицията отново се запазва и годишното гласуване в Minecraft се връща, за да можем да имаме всеобщ спор в социалните медии за това кое същество следва да бъде добавено към Minecraft. Mojang вече официално разкри и трите ни избора за тази година: рак, пингвин и броненосец, както и времевата рамка за гласуване. Ще разгледаме всички подробности по-долу относно това кога и къде да направите своя избор за годината.

Както и в минали години, гласуването ще завърши в шоуто Minecraft Live на 15 октомври, където Mojang ще обяви печелившото същество. Обикновено Mojang също обявява информация за следващата голяма актуализация на играта по време на шоуто. Вероятно няма да разберем всички подробности или дори името за актуализацията 1.21 по време на шоуто, но въз основа на историята трябва да можем да я очакваме в средата на 2024 г. и че нашият избор ще бъде добавен по време на тази актуализация.

Гласуването на Minecraft mob започва в 6:00 часа в петък, 13 октомври и завършва в 06:15 ч. в неделя, 15 октомври. Това е малко над 48 часа, което е двойно повече от времето за гласуване, което имахме миналата година – и много по-дълго от гласове за шоу на живо от преди години. Гласуването приключва в началото на шоуто Minecraft Live, което ще се излъчва на живо в 06:00 часа в неделя, 15 октомври.

Както миналата година, има няколко различни места, където можете да гласувате. Можете да отидете на Minecraft.net и да влезете, за да гласувате. Можете да отворите стартовия панел на Minecraft и да гласувате, преди да включите играта. Можете също така да гласувате в самата игра, като се присъедините към специално създаден сървър, който ще бъде достъпен в менюто.

Както се случва от няколко години, Mojang представи три нови концепции за mob, които може да бъдат добавени към Minecraft. Тази година всички те са животни от реалния свят, за разлика от миналата година, която беше състезание между три измислени същества. И за трите има малко подробности за това къде се появяват и за какво могат да бъдат използвани, въпреки че можем да очакваме, че победителят ще има допълнителни функции, след като Mojang продължи да го развива.

  • Рак: Тези малки ракообразни всъщност ще живеят в биома на Мангровото блато, а не в океана. Събирането на нокът на рак и оборудването му ще ви позволи да поставите блокове по-далеч от себе си. Представете си, че премахвате скелето си, за да завършите този сложен проект за покрив на дървена колиба.
  • Броненосец: Друга малка опция за гласуването е броненосец, който ще живее в топли биоми като Саваната. Те ще пуснат Scute, тяхната подобна на плоча кожа, която можете да направите на броня за вашите вълци. Това със сигурност е удобна рецепта за изработка.
  • Пингвинът: Него ще намерите в биомите Stony Shore. Mojang казва, че са тромави на сушата, но страхотни плувци, които могат да помогнат на лодката ви да пътува по-бързо. Това е малка полза, но те са единствената опция, за която Mojang специално споменава, че са бебета, така че е вероятно да можете да развъждате пингвини като домашни любимци.


Коментари
1 коментар

Denislav Penkov, 20 г.,

Публикувано на 11.10.2023

Рак

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град