Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | И най-новият mob в Майнкрафт е...

И най-новият mob в Майнкрафт е...

Аз детето | 2021-10-18

И най-новият mob в Майнкрафт е...

Резултатите от тазгодишните гласувания на феновете са налице и Allay спечели. Син, плаващ крилат дух, Allay е най-новият mob в света на Майнкрафт. Хубавото е, че той е приятелски настроен към играчите. Обича да танцува под звуците на музикални блокове и когато му бъде подарено нещо, ще избяга да събере повече от това нещо, за да даде на играча в замяна. Ако наблизо има музикален блок, Allay ще депозира съкровището си точно там.

Allay е победител в тазгодишното гласуване за нов герой по време на Minecraft Live, където се изправи срещу Бронзовия Голем и Glare. Миналата година победител беше Glow Squid. В Minecraft Live беше обявена и следващата голяма актуализация: The Wild, която ще подмлади и обогати някои от по-малко интересните биоми на играта. В играта скоро ще има жаби и светулки. И накрая, истинският Minecraft идва в Xbox Game Pass.

Но да се върнем на Allay! Въпреки че полезността му е ограничена, като се има предвид, че събира само свободни предмети в общата близост, ясно е къде това може да се превърне в чудесен инструмент за играчите. Ако някой разкопава хълм или пещера и не иска да събере цялата мръсотия или камък, който е останал, Allay може да свърши тази работа и да го пусне в бункер близо до музикално блокче, така че всичко да отива направо в сандък. Всъщност фарменето за материали като захарна тръстика, желязо също може да се възползва от наличието на помощник, който да носи нещата към определени дестинации.

Независимо от пряката му полза, Allay трябва да помогне за облекчаване на атмосферата в Minecraft благодарение на приятелското си поведение и танци. За разлика от враждебния Phantom и дълбоководния Glow Squid, играчите вероятно ще се сблъскват с Allay в дивата природа далеч по-често.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град