Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Google ще позволи на непълнолетни да махат снимките си от интернет

Google ще позволи на непълнолетни да махат снимките си от интернет

Аз детето | 2021-11-02

Google ще позволи на непълнолетни да махат снимките си от интернет

Google обяви, че въвежда нещо много важно и полезно за малолетни и непълнолетни потребители. Те ще могат да премахват свои снимки от услугите на компанията. В частност става дума за премахване на снимки от резултатите на търсачката във всичките ѝ разновидности. Функцията ще позволява както на децата, така и на техните родители или настойници да подават заявки към Google с линкове към резултатите, които искат да бъдат махнати от търсачката.

Възможно е да се поиска и премахването на кадрите и от определени сайтове, като тогава Google ще дава препоръки на потребителя как да направи това. Обновените правила на Google позволяват на всеки човек под 18-годишна възраст, както и родител или настойник, да изпрати такава заявка. Дори не е нужно да се дава аргументация защо. Въпреки това Google ще проверява всяка заявка поотделно и при необходимост, ще се свърже с подателя, за да поиска повече информация. След това ще вземе окончателно решение и ще уведоми потребителя дали заявката отговаря на изискванията за изтриване на данните или не.

Компанията уточнява, че изтриването на снимки от резултатите на търсачките ѝ не премахва кадрите от интернет. Те ще остават в съответните страници, в които са качени, макар и откриването им да е по-трудно. Потребителите ще могат да се свържат и с администраторите на страниците, за да поискат премахването на кадрите.

От Google не уточняват какви са критериите, които следват, за да премахнат кадрите. Компанията намеква, че е възможно младежите „неочаквано“ да намерят тяхна снимка в интернет или в резултатите на търсачката и да искат да я махнат.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град