Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Винаги трябва да опитвате демотата на игрите! Защо! Ето защо?

Винаги трябва да опитвате демотата на игрите! Защо! Ето защо?

Аз детето | 2021-11-05

Винаги трябва да опитвате демотата на игрите! Защо! Ето защо?

Колко често купувате видеоигри? Дали сте човек, който е готов да даде 70, 100 или повече лева за най-новото заглавие на Nintendo или чакате само тези игри, които сте гледали отблизо? Независимо от това, независимо от навиците ви за закупуване – без значение колко сте сигурни, че искате тази игра – винаги, когато е възможно, винаги трябва да изпробвате нейното демо, преди да я купите.

Демото ви помага не само да разберете дали да я купите, но дали да я играете изобщо

Видеоигрите са скъпи. AAA заглавията традиционно струват около 120 лв., като някои от това последно поколение искат дори и повече. Дори инди игрите и по-старите заглавия, които вероятно струват много по-малко, все още могат да се купят, ако сте запален геймър; може да бъде твърде лесно да си купите „евтина“ игра тук и там и накрая пак да се окаже, че сте дали твърде много пари. А като оставим парите настрана, може да се окаже, че просто сте си загубили времето и играта се оказва не чак толкова хубава накрая.

Демотата наистина могат да помогнат тук. Те задоволяват това желание за „новото“; искате да играете нещо свежо и различно от това, което е в колекцията ви, но вместо да се отегчите от игра за 120 лева след няколко часа, демото е безплатно. Ако наистина сте харесали демото и смятате, че купуването на пълната игра си заслужава цената, добре! Направете го и подкрепете разработчиците на игри. Въпреки това, ако играта не е това, което сте очаквали, или ви се струва, че цената е прекалена, ще знаете и ще сте доволни, че сте опитали преди покупката.

Играенето на демота всъщност помага на разработчиците

Демотата не са твърде често срещани в наши дни. Разбира се, има такива все пак; можете да играете демото за Metroid Dread, например, и можете да изпробвате Minecraft безплатно на PlayStation. Но за много заглавия просто няма начин да опитате, преди да купите. Единствената ви възможност е да гледате възможно най-много ревюта онлайн, което няма същото въздействие, както да можете сами да играете играта. В крайна сметка може да почувствате, че нямате друг избор, освен да купите играта. Може би това е правилното решение и вие сте развълнувани от новото си приключение. Или може би играта не е точно това, което си мислехте, че ще бъде, и сега имате угризения за изхарчените пари.

И така, какво да правим? Е, пуснете демото, разбира се. Ако повече хора играят демонстрации за игри, преди да ги купят, може би разработчиците биха помислили да ги включват по-често. В крайна сметка, ако тези студия се надяват да уловят възможно най-много публика, няма ли да искат тази публика да може да види дали дадена игра е подходяща за тях?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град