Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Minecraft 1.19: всичко, което трябва да знаете за новия ъпдейт

Minecraft 1.19: всичко, което трябва да знаете за новия ъпдейт

Аз детето | 2021-10-21

Minecraft 1.19: всичко, което трябва да знаете за новия ъпдейт

Любопитни ли сте за актуализацията на Minecraft 1.19? Mojang съвсем наскоро обяви следващата голяма актуализация на версията за Minecraft и тя е пълна с още повече нови блокове, биоми и герои. Този път Mojang се фокусира върху два вида „диви“: интересни неща навън и някои допълнителни страшни приключения в тъмното. Новият вариант на биома блато носи извисяващите се диви мангрови дървета, докато все още предстоящият биом на Deep Dark ще бъде доста плашещ. Въпреки че Wild Update идва едва през следващата година, вече знаем някои от големите нови допълнения от това, което Mojang сподели по време на Minecraft Live 2021. Ето всичко, което знаем досега за Minecraft 1.19 Wild Update.

Кога ще го има?

Minecraft 1.19 ще стартира през 2022 г., но Mojang все още не е посочила конкретна дата. С втората половина на актуализацията Caves & Cliffs, която стартира в края на 2021 г., изглежда вероятно Wild Update да пристигне чак по-късно през 2022 г. Както обикновено, най-вероятно ще видим ранните версии на актуализацията в компилации за моментни снимки.

Какво ще е новото?

Ето един бърз поглед върху това какво ще бъде новото в Wild Update през 2022 г. Със сигурност ще разберем повече с наближаването на актуализацията през следващата година. Засега ето акцентите!

Един от най-старите биоми на Minecraft най-накрая получава нов вариант. Новият биом на Mangrove Swamp ще бъде пълен с извисяващи се мангрови дървета, тонове кални блокове и нови жаби.

Mangrove Trees

Minecraft добавя голямо, чисто ново тип дърво към играта: мангровата гора. Те ще имат лози, които висят надолу от листата им, както в момента са блатните дървета, и също така ще растат големи, извити корени, под които можете да ходите и да плувате. Това, което е особено страхотно при мангровите дървета, е, че те могат да бъдат засадени на сушата или във вода. Когато пораснат, те ще имат основа от усукани коренови блокове под основните си стволове. Да, така е, мангровите гори също ще имат свой собствен вид дърво. Mojang казва, че когато ги изрежете и превърнете в мангрови дъски, ще можете да ги използвате за създаване на декорации с цвят на мангрова дървесина, като врати, огради и други дървени изделия, точно като други дървесни видове.

Mud Blocks

Ще забележите също, че земята в биома на мангровото блато не се състои от мръсни блокове. Всъщност е покрита с кал. Можете да създадете нови кални блокове, като изхвърлите бутилка с вода върху мръсотия. Можете също така да поставите кални блокове върху новия капков камък от биома на пещерата Dripstone, който ще изсуши вашия кален блок и ще го превърне в глина. Възобновяем източник на глина – чист! Сега ще можете да отглеждате своя собствена, вместо да се гмуркате във всеки един източник на вода, на който се натъкнете.

Frogs and tadpoles

Все още не изскачайте от мангровите блата! Ще искате да спрете и да се запознаете първо с новите жаби. За разлика от други mob, които имат бебета, които приличат на по-малки възрастни, жабите ще имат истински попови лъжички. Подобно на аксолотлите, те също могат да се носят в кофа. Това ще бъде полезно за транспортиране на начинаещи малки приятели до нов дом. Жабите се предлагат в три различни варианта: блатни, снежни и тропически. Те ще израснат във възрастна жаба въз основа на биома, в който се намират.

Allay

Allay е полезен малък mob, избран от играчите на Minecraft по време на тазгодишното Minecraft Live. Това е много сладко летящо синьо същество, което обича да събира неща. Ако му дадете определен предмет, то ще грабне подобни наблизо и ще ви ги върне. Allay също обича музиката, така че можете да използвате и блок за бележки, за да му дадете различно място за пускане на елементите му.

В тъмното

След като първоначално беше планирана за актуализацията 1.18, опасната тълпа от Warden на Minecraft беше забавена до Wild Update през 2022 г. Биомът Deep Dark, който видяхме по-рано, също беше разширен допълнително. Mojang направи сериозно гмуркане в биома на Deep Dark тази година и изглежда много по-страшно от преди. Това, което прави Deep Dark толкова страшен сега, са блоковете Skulk Shrieker, които ще скърцат, когато се активират и ще поставят ефект на тъмнина в близката област. Ще трябва да се измъкнете от този Skulk Shrieker бързо и тихо, защото този силен шум вероятно ще привлече някого или нещо.

Както вече видяхме, mob от Warden са много, много опасни и ще преследват играчи по звук. Пулсиращият ефект на мрака на Shrieker кара тропането на гигантския Warden да звучи като нещо от игра на ужасите. В новия видеоклип на Warden всъщност виждаме един тунел, излизащ от земята през някои блокове, което е изключително плашещо.

Също така ново в Deep Dark са големите древни градски структури, които можете да намерите долу в тъмното. Създателите намекнаха, че в центъра на всеки древен град има структура, която може да има свои собствени тайни. Също така ще искате да обърнете внимание на катализаторите Skulk. Когато враг умре близо до един, той ще преобразува близките блокове на земята в блокове Skulk, които можете да копаете, за да съберете опит.



Коментари
1 коментар

Борис , 17 г.,

Публикувано на 09.08.2023

Ари де на кое ниво се намира недърайт

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град