новини детски

Начало | новини детски | „Българските народни приказки – извор на мъдрост и доброта“ отправя предизвикателство към децата на България

„Българските народни приказки – извор на мъдрост и доброта“ отправя предизвикателство към децата на България

Аз детето | 2023-03-13

„Българските народни приказки – извор на мъдрост и доброта“ отправя предизвикателство към децата на България

Национален конкурс за детска рисунка на тема „Българските народни приказки – извор на мъдрост и доброта“ отправя предизвикателство към млади художници от цяла България. За проявата съобщиха от сдружение „Дай, бабо, огънче“ в Перник, което е основен неин организатор.

В надпреварата могат да се включат деца на възраст до 14 години. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи: от 7 до 10 и от 10 до 14 г. Участниците ще се журират и в две отделни категории. Първата от тях ще оценява представители на училища по изкуствата; паралелки с разширено и профилирано изучаване на изобразително изкуство; школи към детски комплекси, центрове за работа с деца и читалища. Във втората категория на конкурса ще попаднат творбите на представители от начални, основни и средни училища в страната.

Организаторите на конкурса информират, че участниците имат пълната свобода в използването на различни видове рисувателни материали и техники. Единственото условие е рисунките да бъдат с размер 35 x 50 см. На гърба на всяка от тях авторите трябва да попълнят трите си имена, възраст, имейл, телефон за връзка, както и името на своето училище и класа си.

Крайният срок за изпращане на творбите е 20 април на адрес:

с. Мешица 2353 общ. Перник

ул „Г. Димитров “40

За конкурса за рисунка

Специално жури ще излъчи победителите, които ще бъдат наградени.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град