новини детски

Начало | новини детски | Националната мрежа за децата „ръчка“ държавата да си върши работата по политиките за тях 

Националната мрежа за децата „ръчка“ държавата да си върши работата по политиките за тях 

Аз детето | 2023-03-20

Националната мрежа за децата „ръчка“ държавата да си върши работата по политиките за тях 

Националната мрежа за децата представи нова онлайн платформа „Ръчкатор“. Сайтът дава възможност на всеки да се включи в борбата за по-добри политики за децата, с помощта на прост и достъпен механизъм за обществен натиск.

Авторите на инициативата я определят като инструмент, чрез който гражданите и неправителствените организации да „ръчкат“ държавата по въпросите, засягащи децата. Темата за този месец е финансирането на Центъра за безопасен интернет, който се грижи за защитата на децата от онлайн тормоз и насилие. Той посреща над 22 000 случая на година. „Това са случаи на деца, които са жертва на насилие и тормоз онлайн. Там получават помощ, насочване, свързване с полиция, ако се налага. Знаете, че в момента интернет е алтернативната реалност, паралелната реалност, в която всички ние съществуваме и в нея е изключително важно нашите деца да са защитени“, допълни Мария Брестничка. Идеята е на всеки 100 хил. ръчкания да бъдат изпращани отворени писма на политиците.

Колкото повече ръчкания има, толкова по-голям е шансът да се случат реални промени в законите“, казват от Националната мрежа за децата.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град