новини детски

Начало | новини детски | Национална олимпиада по орнитология ще бъде организирана по случай Международния ден на птиците

Национална олимпиада по орнитология ще бъде организирана по случай Международния ден на птиците

Аз детето | 2023-03-06

Национална олимпиада по орнитология ще бъде организирана по случай Международния ден на птиците

На Международния ден на птиците – 1 април, ще се състои първият кръг на Националната олимпиада по орнитология 2023 г. В нея могат да участват ученици между пети и осми клас. Това съобщават от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), които са организатори на събитието. Целта на олимпиадата е да събуди у учениците интерес към света на птиците и отговорност към тяхното опазване.

Всички желаещи за участие могат да се регистрират за участие до 31 март на платформата Kyoso.

Олимпиадата се организира в два кръга като участието е напълно безплатно. Първият кръг ще се проведе онлайн на 1 април 2023 г. от 10:00 до 18:00 часа в рамките на 60 минути, в удобно за участниците време.

За участие във втория кръг, който ще е на живо, ще бъдат поканени първите 20 ученици, показали най-добър резултат от първия. Те ще бъдат информирани лично от организаторите. За победителите от финалния кръг ще има специални награди, подкрепящи интереса към орнитологията, обясняват от БДЗП.

Инструкции за регистрация в платформата Kyoso HUB и записване за участие в олимпиадата по орнитология са достъпни тук. Има възможност всеки участник да направи и подготвителен тест, за да провери знанията си за птиците и да добие ясна представа какво ще представлява олимпиадата. На страницата на БДЗП е налична и специализирана литература.

Олимпиадата се организира в рамките на LIFE проектите: „Животът на пеликана“, „Земите и горите на орела“, и „Сигурен прелетен път за червеногушата гъска“.

Международният ден на птиците се чества всяка година. Той се отбелязва от 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици.

Photo by Jacques LE HENAFF on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град