новини детски

Начало | новини детски | Във варненска детска градина откриха планетарна зала за децата

Във варненска детска градина откриха планетарна зала за децата

Аз детето | 2023-03-23

Във варненска детска градина откриха планетарна зала за децата

Обновена зала, която разполага с макети на планети и звездно небе, бе открита днес в детска градина „Лястовичка“ във Варна. В нея децата ще изучават планетите от Слънчевата система и тайните на Космоса. Инициативата е част от тържествата, посветени на 50-годишния юбилей от създаването на детската градина.

На 20 март 2023 г. беше официалното откриване на реновирания планетариум, като на събитието присъстваха г-н Христо Христов – кмет на район „Младост“, г-жа Румяна Кръстева – гл. експерт в дирекция „ОМД“към Община Варна, г-жа Свежина Димитрова – директор на Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ и колеги от редица варненски детски градини.

Реновираният планетариум освен с интересна визия и ефекти – звукови и светлинни, разполага и с редица филми на астрономическа тематика за деца. Новата система проектира небесните съзвездия, показвайки техните наименования. През месец април, в навечерието на Международния ден на авиацията и космонавтиката, предстои тържествено представяне на Планетариума пред възпитаници от ДГ №34 „Лястовичка“. Най-малките от тях ще бъдат облечени със скафандър и ще се качат за снимка в импровизирана ракета. След това ще гостуват и деца от други детски градини, за да се впуснат в една вълнуваща обиколка на Слънчевата система и отвъд нея в дълбокия Космос.

Завиждаме на децата от „Лястовичка“ и се надяваме все повече детски градини в България да имат такива зали, ще е много прекрасно!

Снимки: ДГ 34 Лястовичка/Facebook

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град