Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Не си купувайте PS5 Slim!

Не си купувайте PS5 Slim!

Аз детето | 2023-10-13

Не си купувайте PS5 Slim!

Случва се с всяко поколение конзоли: След като светът опозна PlayStation за няколко години, Sony решава да го освежи с нещо по-нископрофилно: „тънка“ конзола например. Sony последва OG PlayStation с PS One; PS2 с PS2 Slim; PS3 с PS3 Slim и PS3 Super Slim; и PS4 с PS4 с PS4 Slim (и по-късно PS4 Pro). Така че не е изненада, че компанията пуска тънка версия както на PS5, така и на PS5 Digital Edition. Това обаче не означава, че трябва да го купите.

Sony официално обяви новия, по-тънък PS5 и PS5 Digital edition във вторник, а крайният продукт е почти такъв, какъвто може да очаквате: Sony премахна част от форм-фактора от оригиналните PS5s, за да създаде конзола с по-нисък профил, без да жертва мощност. Всъщност тук има подобрение в сравнение с оригинала: тези PS5 сега се предлагат с 1TB вътрешно хранилище, надграждане спрямо стария стандарт от 825GB.

Промените във форм-фактора трябва да са доста забележими: Sony намали обема на PS5 с повече от 30%, а теглото с 18% и 24% (в зависимост от модела, който получавате). Предлага се с хоризонтална стойка, но за разлика от стойката на PS5, тя не може да се обърне: Ако искате да поставите конзолата си настрани, ще трябва да купите нова вертикална стойка за $29,99. Тези конзоли вече имат и четири покриващи панела, удвоявайки предишните модели, а Sony ще продава панели в различни цветове за $54,99.

Последната основна промяна е новото „Ultra HD Blu-ray Disc Drive“ за новото цифрово издание на PS5. Преди закупуването на Digital Edition PS5 означаваше, че никога не можете да използвате дискове с вашата конзола. Но ако съжалявате след факта, можете да хвърлите $79,99 за този прикачен диск, за да превърнете ефективно вашето Digital Edition в стандартна PS5. (Забележка: Това е само за новата конзола Digital Edition.) Sony планира да пусне тези нови модели през ноември.

Но... Новите PS5 са почти същите като оригиналите, минус по-тънкия форм фактор и увеличеното място за съхранение. Но никога не е имало по-добро време за закупуване на OG PS5. Първо, Sony потвърди, че няма да произвежда повече от тези конзоли. Звучи ни като бъдещ колекционерски артикул. Нашето предположение? Веднага щом Sony разпродаде оригинала, цената им ще скочи на пазара на употребявани продукти. Ако можете да се сдобиете с оригинала сега, моментът е подходящ да го направите. Сега, ако можете да получите изживяването на PS5 за по-малко пари, като си купите тънък, бихме видели тази страна на аргумента. Но тези нови PS5 не са по-евтини от оригиналите. Всъщност цифровото издание е по-скъпо: Sony оценява новото цифрово издание на $449,99, $50 повече от MSRP за текущото цифрово издание, докато новият стандартен PS5 е на същите $499,99. Вярно е, че получавате 125 GB място за съхранение, като закупите нов PS5, което може да оправдае увеличението на цената (или да направи същата цена от $499,99 малко по-привлекателна), така че това е нещо, което трябва да имате предвид.

Също така е страхотно, че Sony позволява на новите клиенти на Digital Edition да добавят възможности за четене на дискове, но това прави конзолата с $30 по-скъпа от стандартната, след като закупите дисковото устройство. Няма нищо лошо в новите PS5. Ако закупите такъв, ще получите същото цялостно изживяване, което имахме от пускането на пазара на 5 преди три години. Въпреки това, освен ако не сте посветени на тънкия форм фактор и смятате, че разширените 125 GB ще ви спестят закупуването на SSD за вашата конзола в бъдеще, все още има много причини да закупите вместо това класическата PS5.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град