Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Триизмерни динозаври завладяват киносалоните

Триизмерни динозаври завладяват киносалоните

Аз детето | 2014-01-28

Триизмерни динозаври завладяват киносалоните

"В света на динозаврите" не е просто поредният забавен анимационен филм, макар че притежава всички качества, които сме свикнали да очакваме от добрата анимация. Изключително мащабна, продукцията на BBC Earth е зрелищна, забавна и едновременно с това определено има какво да научите от нея.
Динозаврите винаги са били любимци на киното. Впечатляващи, необикновени, опасни, но и пленителни създания, те са нещо много повече от обект на науката и част от историята, защото са вдъхновили въображението на доста творци. Филмът е включена в книгата на Гинес като най-скъпата кино продукция на всички времена.

Основната идея, заложена във филма, е доста революционна – че много от динозаврите са покрити с пера, а не с люспи. Това всъщност бе заложено и в култовото заглавие по Майкъл Крайтън - "Джурасик Парк", където авторите използваха внушението, че те са по-скоро птици, отколкото влечуги, но едва през последните години учените намериха и доказателства, че това действително е така.
Иначе "В света на динозаврите 3D" е игрален филм, изграден на основата на реалистична компютърна анимация. Главни герои са самите животни, като външният им вид е създаден след консултации с редица популярни палеонтолози. Лентата е насочена предимно към детската аудитория, въпреки че със сигурност би намерила положителни отзиви и сред по-възрастните зрители.

Филмът ни връща 220 млн. години назад, а пейзажите, наподобяващи някогашната природа, са заснети в Нова Зеландия и щата Аляска. Главните герои са семейство пахиринозаври (букв. - "дебелоноси гущери"), праисторическа птица от вида алексорнис и един родственик на тиранозавъра - не по-малко страховитият горгозавър.

Вижте още:
Непознат вид гигантски динозаври откриха учените
Оцветяване на динозаври
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град