Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | "Замръзналото кралство" отново поставя рекорди

"Замръзналото кралство" отново поставя рекорди

Аз детето | 2014-04-02

"Замръзналото кралство" отново поставя рекорди

Спомняте ли си забавният и много щур, обичаш лятото снежен човек Олаф? А помните ли какво беше станало с кралство Арандел и неговите обитатели – Анна, безстрашната оптимистка, сестра ѝ Елза, момичето с уникалната ледена магия и героят Кристоф и неговия другар северния елен Свен. Те се отправиха не невероятно пътуване, за да намерят Елза и да спасят кралството от студените ръце на вечната зима. Знаехме си, че ще се сетите. Това детско стана любимо на милиони деца и... ш-т-т, възрастни по света. Но рекордите му не свършват до тук. Освен, че спечели 2 награди "Оскар", "Замръзналото кралство" успя да счупи и още няколко рекорда.

Към вчерашна дата филмът успя да влезе в „клуба на милиардерите”, донесли на създателите си повече от 1 млрд. долара.
Според данни на  „Уолт Дисни Къмпани” „Замръзналото кралство” вече е най-печелившият рисуван филм на всички времена. Той измества от челната позиция „Играта на играчките 3”. Според данни рисуваният мюзикъл вече води в надпреварата с 9 млн. долара пред третата част на приключенията на каубоя Ууди и приятелите му.

Странно или не „Замръзналото кралство” е спечелило повече в чужбина – 674 млн. долара срещу 374 млн. в Америка. Това постижение от над 1 млрд. долара го нарежда и сред 10-те най-печеливши филма на всички времена. Симпатичната история успя да запише още едно върхово постижение – тя успя да бъде начело на американския боксофис в 10 от 16-те седмици, в които лентата беше по екраните.   

може да си припомните защо  филмът постигна толкова много успехи за толкова кратко време. Ако пък не сте го гледали още, по-добре не отлагайте!   



Коментари
1 коментар

Гергана Рускова, .... г.,

Публикувано на 06.09.2014

Да най-доброто филмче!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град