интересно

Начало | интересно | Необикновеното приятелство между козел и тигър

Необикновеното приятелство между козел и тигър

Аз детето | 2015-12-05

Необикновеното приятелство между козел и тигър

Козелът Тимур от Приморския сафари парк в Русия, вече има нова спалня – близо до клетката на амурския тигър Амур, след като рогатият питомец отказа да се храни и да спи, ако не е близо до своя нов най-добър приятел, съобщи в петък (4 декември) Интерфакс.

Историята на това необичайно приятелство владее руските медии от дни. Всичко започва, когато Тимур бил „сервиран“ на Амур като едно от обичайните му две угощения с жива храна седмично. Тимур не само че не се изплашил, но и се „настанил“ в клетката на тигъра, легнал да поспи и дори от време на време си похапвал от сеното на звяра, предназначено за легло.

Денем Тимур и Амур се разхождат заедно из голямата клетка, като козелът вече е признал тигъра за водач и върви безропотно след него.

Служителите в зоопарка се опитали да изведат козела от клетката на тигъра, но той категорично отказал и в знак на протест престанал да се храни и да спи. Върнали го и той отишъл при Амур за утеха. След това решили да му устроят местенце близо до новия му приятел.
Амур вече учи Тимур да ловува и му позволява да пие от неговата вода, което е доста странно за дивия звяр. Нещо повече – явно приятелството се отразява добре на тигъра, защото той спрял да „реве“ нощно време – нещо, което преди правел денонощно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град