интересно

Начало | интересно | Дядо Коледа и елените потеглят от Лапландия на 23-ти декември

Дядо Коледа и елените потеглят от Лапландия на 23-ти декември

Аз детето | 2015-12-15

Дядо Коледа и елените потеглят от Лапландия на 23-ти декември

Еленовият впряг на Дядо Коледа потегля около света на 23 декември в 19 ч., тоест точно след девет дни, се казва в официално съобщение от резиденцията на добрия старец в Лапландия. Така че знайте, че който още не е изпратил писмото си няма много време. Вече текат последните приготовления и се майсторят последните играчки.

Докато с нетърпение очакваме белобрадият старец да навести всеки дом и да остави желания подарък под елхата, можем да наблюдаваме подготовката на елените със специалната „еленска“ камера, която е включена 24 часа в денонощието и ни показва какво правят елените през цялото време. Ако улучите момента можете дори да видите самият Дядо Коледа, който ги храни и подготвя за дългата и уморителна нощ. През другото време спокойно ще наблюдавате как елените се разхождат, почиват и дори си играят. Джуджетата също разбира се посещават елените и ги подготвят, а най-интересното време за наблюдение ще бъде тази събота и неделя, когато започва и голямата и неспирна подготовка за отпътуването. Ако понякога чуете и тънки гласчета, не се плашете – макар Дядо Коледа често да им се кара, това са джуджетата, които тайничко се опитват да говорят с вас.

И ако на 23 декември пухкавите приятели започнат да ви липсват, спокойно можете да следите пътя на Дядо Коледа и незаменимите му помощници чрез прочутия спътник на Северноамериканското военновъздушно космическо командване (НОРАД), който всяка година проследява пътя на Дядо Коледа с шейната с елените по света. Всеки желаещ може да стане част от пътуването благодарение на апликацията, предлагана от НОРАД или тази на „Гугъл“.

Сега нека погледаме и елените:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град