интересно

Начало | интересно | „Дисни“ не прави само филмчета, но и...

„Дисни“ не прави само филмчета, но и...

Аз детето | 2016-01-04

„Дисни“ не прави само филмчета, но и...

Няма дете, пък дори и възрастен, което да не е чувало за прочутите филми на „Дисни“ и да не е фен на поне един от тях. Но много малко хора по света знаят, че „Дисни“ не е компания единствено за създаване на филми. Почти 99 процента от хората по света не знаят за факта, че съществува международна мрежа от изследователски лаборатории на „Дисни“, наречена Disney Research. Нейната мисия е да развива научните и технологични иновации на компанията Walt Disney.

Сега Disney Research представи един специален робот на четири колела, който има уникалната способност да се катери по стени. Роботът се казва VertiGo и е създаден чрез партньорство между Disney Research Цюрих и университета ETH Цюрих. Чрез движения и коригиране на два специални инструмента, инсталирани върху робота, той може да се изкачва и движи свободно по отвесни стени без проблем.

„Придвижвайки се по земята и стените и обратно, VertiGo разширява способността на роботите да се движат в градски и закрити помещения“, пишат изследователите, работещи по проекта. „Роботът е в състояние да се движи по стените бързо и ловко.“

Не е ясно какво точно се цели с тази концепция, но приложенията могат да бъдат десетки и е само въпрос на време да видим за какво ще се използва VertiGo.



Коментари
1 коментар

raq angelova, 10 г.,

Публикувано на 17.01.2016

dosta e interesno.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град