любопитно

Начало | любопитно | Интересно и необичайно: ученици в София отглеждат зеленчуци и кокошки

Интересно и необичайно: ученици в София отглеждат зеленчуци и кокошки

Аз детето | 2021-10-13

Интересно и необичайно: ученици в София отглеждат зеленчуци и кокошки

Защо и как се отглеждат кокошки, домати, чушки и краставици в едно столично училище – иновация или провокация към учениците е това и на какво ги учи контактът с животните?

„Вече много деца от София нямат села. Виждали са кокошки по телевизията и може би си представят, че яйцата се произвеждат във фабрики. Освен кокошки, имаме и оранжерия, в която виждат домати, краставици, тиквички, чушки. Опитваме се да приобщим децата към екологичния начин на живот“, обясни директорът на столичното 51 СУ „Елисавета Багряна“ Асен Александров.

Пред екип на Bulgaria ON AIR той посочи, че училищният персонал се грижи за кокошките, докато децата засега само им се радват. По думите му чрез кокошките възпитават любов към домашните животни. „Да видят децата как се произвеждат естествените продукти. Със сигурност нашите яйца не са като яйцата на бройлерите, те са осезателно по-вкусни“, подчерта Александров в ефира на „България сутрин“.

Училищният директор стимулира децата да дават всичко от себе си, възнаграждавайки ги с обяд със самия него и с яйца от кокошките. Към момента кокошките са 3 и снасят по около 10 яйца седмично, а училището възнамерява да закупи още две кокошки. Обсъжда се идеята в бъдеще да се грижат и за други животни.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град