любопитно

Начало | любопитно | Дубай и най-дълбокият плувен басейн в света

Дубай и най-дълбокият плувен басейн в света

Аз детето | 2021-08-18

Дубай и най-дълбокият плувен басейн в света

Отскоро Дубай може да се похвали с рекорд на „Гинес“ за инфинити басейн на най-голяма височина. Но изненадите от арабското емирство нямат край. Ето я и поредната атракция, която привлича посетители и вниманието на всички. Deep Dive Dubai е най-дълбокият плувен басейн в света, който вече е вписан в книгата с рекордите на „Гинес“. Той е пригоден за подводно гмуркане и е с дълбочина цели 60 метра – с 15 метра повече от предишния първенец (Deepspot в Полша).

Също така, е с еквивалента на шест басейна с олимпийски размери – за напълването му са били необходими 14,5 милиона литра вода. Тя се поддържа с температура 30 градуса по Целзий. Капацитетът е до 12 гмуркачи едновременно. Сградата, в която се намира басейнът рекордьор, привлича погледите с формата си на огромна стрида. А в нея се намира и най-голямото студио за подводно кино в района.

Но по-интересното е невидимо на повърхността. Пред смелчаците гмуркачи се открива невероятната гледка на цял подводен свят на няколко нива, изпипан до най-малкия детайл – с изоставени сгради, предмети от бита, автомобили и дори растителност.

Потопеният град, в който има звуци и светлини, крие и две сухи помещения, в които гмуркачите могат да свалят екипировката си, да дишат спокойно и дори да поиграят джаги. 56 камери следят за сигурността им на всеки ъгъл, предаде CNN.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град