любопитно

Начало | любопитно | Защо не ходим на училище събота и неделя?

Защо не ходим на училище събота и неделя?

Аз детето | 2022-01-07

Защо не ходим на училище събота и неделя?

Кой ви е любимият ден от седмицата? Вероятността да са събота и неделя е доста голяма. Все пак, дори и да ходите на уроци тогава или да пишете домашни, поне училище го няма и имате малко повече свободно време, нали? Говорейки за училище... чудили ли сте се защо училищата не работят през уикендите? И все пак кой реши кои дни са края на седмицата? Някои от вас може би вече са учили, че понятието „почивни дни“ е въведено след индустриалната революция. Уикендът е създаден, за да даде на работниците поне два дни почивка седмично. Макар че у нас, когато вашите баби и дядовци са ходели на училище, се е учело и в събота. Почивният ден е бил само неделята.

И все пак защо за почивни не са обявени например вторник и сряда? Събота и неделя са избрани за уикенд, при това в почти целия свят заради значението им в две основни световни религии, юдаизма и християнството. Мнозинството мюсюлмански нации понякога спазват уикенда в четвъртък и петък, поради мястото на петък като ден за поклонение в исляма. Причината, поради която децата имат почивни дни от училище, е почти същата. В крайна сметка всеки се нуждае от почивка от време на време – включително ученици и учители.

Кои са някои от любимите ви неща за правене през уикенда? Може би обичате да играете видео игри с приятели. Може би обичате да ходите на пикник със семейството си. Или може би предпочитате да останете вкъщи с добра книга. С толкова много страхотни начини да прекарате времето си, уикендите могат да ви се сторят много кратки, нали? За децата, които обичат да учат обаче почивните дни извън училище може да са прекалено дълги. Има ли такива сред вас? За щастие има много начини да продължите да учите у дома, независимо дали вашият уикенд ви се струва дълъг. Излезте навън и разгледайте парк или собствения си двор. Никога не знаете какви интересни растения и животни ще намерите вие и вашите приятели наблизо!

Друг чудесен начин да учите извън училище е да помогнете на член на семейството в кухнята. Готвенето може да ви помогне да научите както математика, така и друга наука. Отглеждането на растения или дори цяла градина е друга забавна възможност за обучение. Разбира се, можете също да продължите да учите, като помолите възрастен да ви помогне да проведете научен експеримент.

Бихте ли се насладили на по-кратка учебна седмица? Или почивните дни вече са ви достатъчно дълги? Така или иначе се надяваме, че ще се насладите както на времето си в училище, така и на почивните си дни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град