любопитно

Начало | любопитно | Вместо да намери храна, намери съкровище!

Вместо да намери храна, намери съкровище!

Аз детето | 2022-01-12

Вместо да намери храна, намери съкровище!

Представете си следното. Както си играете в пясъчника, на морето или просто навън в пръстта, след кратко копаене с лопатката да намерите древно златно съкровище! Какво ще си помислиш тогава? Дали ще го похарчиш за скъпите неща, които винаги си искал или пък ще се похвалиш с него? Ще го запазиш ли за себе си или ще дадеш и на приятелите си? Това са доста трудни въпроси за решаване, но ако си язовец със сигурност няма да се чудиш! Защо точно язовец ли?

Много просто – гладен язовец открил най-голямото съкровище от древни монети, намирано някога в пещери в Северна Испания, съобщи „Гардиън“. В района на испанската община Градо, провинция Астурия, са открити 209 монети от III-V век от н. е. Някои от тях са изработени в Константинопол и Солун. Най-голямата монета тежи осем грама и съдържа 4% сребро и по всяка вероятност е сечена в Лондон, съобщи БГНЕС.

Съкровището е открито близо до дупката на язовеца. Експертите смятат, че обилните снеговалежи по време на бурята Филомена през януари 2021 г. са принудили обитателя ѝ да копае дупка в земята в търсене на храна. Язовецът се е надявал да намери ядливи плодове или червеи, но вместо това се е натъкнал на съкровище.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град