интересно

Начало | интересно | Най-абсурдно скъпите храни в света

Най-абсурдно скъпите храни в света

Аз детето | 2016-01-13

Най-абсурдно скъпите храни в света

Всички знаем, че по света има страшно богати хора, които не спират да се хвалят със скъпите си жилища, луксозни автомобили, екзотични ваканции и много други. Разбира се всички знаем, че парите не купуват щастие, но много от богатите не спират да се хвалят, просто защото могат и това не свършва дотук. Най-богатите хора по света дотолкова се чудят какво да правят с парите си, че започват да се хранят с абсолютно ненужни и прекалено скъпи храни. На нас разбира се цялата тази работа с парите не ни харесва, но все пак не можем да отречем, че тези храни са интересни за разглеждане. Знаете ли, например, както на известното филмче за Ричи Рич, че в най-елитните ресторанти по целия свят предлагат специални менюта за богати и за не толкова богати хора. Тези за богатите са толкова абсурдно измислени, че понякога дори буквално храната е поръсена със злато. Това ние намираме просто за интересно, затова ще споделим с вас най-скъпите и интересни храни от света.

Понички за хиляда долара

Град Ню Йорк е известен най-вече със своите луксозни хотели и достатъчно богати хора, които да плащат за някои от най-безполезните неща в света. Например всички сме яли понички и знаем колко вкусни са те, че са просто едни малки и обикновени кръгчета щастие. И все пак един от най-големите хотели в Ню Йорк предлага по-специални понички, струващи хиляда долара парчето. Представете си защо е така... Всичко се състои в това, че тези понички не само са пълни с шоколад или сладко, с крем от трюфели, крема сирене и желе, а и са украсени с ядливи точици позлата, които само готвачите знаят как се правят и не споделят с никого. Най-скъпи са обаче заради крема от трюфели. Това са вид гъби. Да, представете си поничка с гъби, които се намират изключително трудно и затова всичко направено с тях е скъпо.

Специален вид ананаси

Може би ще си помислите защо пък ананасите се намират тук. Яли сме и хич не са скъпи – да, обикновените не са, но има един специален вид ананаси, които струват около 15 хиляди долара. Това е така, защото те се отглеждат със специална технология, използвана през 1800 година. Със сигурност ние не бихме дали толкова пари за такова нещо, но хора всякакви – тези ананаси са толкова скъпи, защото всеки ден биват торени по специален начин със специален конски тор...

Кралска пица

Пицата обикновено също не е толкова скъпа храна, но както казахме хората са изобретателни. Всички обичаме хубава пица, но представете си пица, която струва 4 200 долара. Това е така, защото съдържала отбрани съставки. Представете си да ядете пица не със сирене, салам и домати и дори бекон, а с омар, който е маринован в коняк, хайвер напоен с шампанско, еленско месо и всичко това гарнирано с 24-каратово злато?! Изобщо се чудим как се яде тази пица, но щом има хора, които си я купуват....

Черна диня

Когато мислите за перфектната вкусна диня, вероятно се сещате за най-зелената кора с най-вкусната розово-червена вътрешна част, нали? Но някои хора мислят за най-скъпата черна диня, която струва 6 100 долара килограма. Кората и е изцяло черна, както и има черни точици по самата диня. По същество вкусът й изобщо не се различава от вкуса на обикновената, но нали трябва да е нещо по-различно, за да е толкова скъпа. Само се чудим, след като вкусът й е същият, не им ли е жал на тези хора да ядат диня за толкова много пари?

Мелба „Черният диамант“

За щастие в тази мелба няма истински диаманти, макар да се казва така, но това не и пречи да струва 817 долара на грам! Разбира се и тук работата е странна и няма просто сладолед, плодове и красива украса. „Черният диамант“ съдържа шафран, специална и скъпа подправка, черни трюфели и златни люспи. Тя съдържа още и обикновен ванилов сладолед, шоколад и плодове.

Сега ви питаме, ако имахте възможност да опитате една от тези храни, коя бихте си избрали?

Снимки: pixabay.com



Коментари
3 коментара

Йоана Гълъбова , ,

Публикувано на 13.01.2016

Аз бих си купила и хапнала от всичко , защото ми е интересно , за толкова много пари , дали храната дори е вкусна . Но ... все пак на кой не му се иска да си похапне от толкова скъпи храни ?!

Стеляна Гачева, 11 г.,

Публикувано на 13.01.2016

Аз бих си хапнала мелба "Черният диамант".

Анонимна , 11 г.,

Публикувано на 05.02.2016

Но как изобщо се яде това злато?!?

От редакцията: Здравей и ние много се чудихме, но предполагаме, че просто докато ядат го махат и е сложено, само за да е още по-скъпо. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град