За родители

Начало | За родители | Най-лесният начин да научите децата как да държат ножица

Най-лесният начин да научите децата как да държат ножица

Аз детето | 2024-03-11

Най-лесният начин да научите децата как да държат ножица

Има много основни задачи, които децата обикновено се затрудняват да научат, докато усъвършенстват своите фини двигателни умения. Да държат молив, да завързват обувките си и да обличат собственото си яке например са все умения, които им помагаме да овладеят с практика и търпение. Когато става въпрос за боравене с ножица обаче, може да предпочетем да ги направим възможно най-опитни, колкото можем по-бързо.

Правилното държане на ножица не е интуитивно за малките деца. Те извиват ръцете и китките си под неудобни ъгли, „атакувайки“ хартията по начин, който я нарязва на решето, вместо да я реже. Но Сузи Алисън от Busy Toddler има прост трик за това и всичко, от което се нуждаете, е маркер или малък стикер.

Нарисувайте усмихнато личице с маркер на палеца на водещата ръка на детето и му кажете, че усмихнатото лице трябва да е нагоре, когато реже с ножицата. Това помага да се направи една НАИСТИНА абстрактна идея супер конкретна: децата могат веднага да „видят“ какво да направят, за да им помогнат да режат по-успешно. Запомнете, че:

  • От вас зависи кога ще въведете ножицата.
  • Това е трудно двигателно умение, но трябва да се научи в предучилищна възраст.
  • Все повече и повече деца влизат в началното училище с все по-малко умения за рязане. Моля, дайте шанс на вашето дете да научи това умение ПРЕДИ детската градина.

И все пак ако децата не се упражняват с ножица у дома, те в крайна сметка ще научат правилните техники в предучилищна или детска градина. Но като използвате този трик с тях през предучилищните години, можете да им дадете преднина, така че да бъдат по-добре подготвени да се справят с всички онези училищни художествени проекти.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град