За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Важните дати през новата учебна година

Важните дати през новата учебна година

Аз детето | 2023-09-07

Важните дати през новата учебна година

От Министерството на образованието и науката (МОН) излязоха с дати и график за важните акценти при учениците през новата учебна година – 2023-2024. След приключване на общественото обсъждане есенната ваканция на учениците е определена в периода от 28 октомври до 1 ноември предвид насрочените избори за местна власт, като се запазва броят на ваканционните дни.

Коледната ваканция ще бъде от 23 декември до 2 януари, междусрочната – от 3 до 5 февруари, пролетната – от 30 март до 7 април за учениците от 1. до 11. клас и от 5 до 7 април – за учениците от 12. клас. Изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7 клас ще е на 19 юни, а по математика на 21 юни. Това са утвърдените дати със заповед на министъра на образованието. Изпитите са изтеглени със седмица по-късно в сравнение с предходни години, за да имат седмокласниците повече време за подготовка. Десетокласниците ще положат изпитите си на дати, различни от тези за седмокласниците – по български език и литература на 10 юни, а по математика – на 12 юни, като дните ще са учебни.

Националното външно оценяване в края на 4. клас ще е на 27 май (български език и литература) и 28 май (математика). Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 17 май, а втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май.

Тези дни, както и датите на изпитите от националното външно оценяване за седмокласниците по български език и литература и по математика, са неучебни.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град