За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Всички ученици в Бургас ще минат в едносменен режим

Всички ученици в Бургас ще минат в едносменен режим

Аз детето | 2024-02-05

Всички ученици в Бургас ще минат в едносменен режим

Всички ученици в Бургас скоро ще минат в едносменен режим. Това ще стане след изграждането на 3 нови училища и модернизирането на две по пет проекта, за които общината вече имала сключени договори за финансиране по плана за възстановяване и устойчивост, заяви кметът Димитър Николов. „Така ще се удовлетвори потребността от осигуряване на още 1254 учебни места в тези училища и ще се създадат условия за преминаване на учениците им в едносменен режим на обучение“, каза Николов. Според ресорните зам.-кметове по строителство и образование Чанка Коралска и Михаил Ненов проектните дейности ще обхванат общо 7 обекта, сред които и две детски градини, които ще бъдат ремонтирани изцяло.

„Трите нови сгради са корпус на математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“, пристройка на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и ново училище в кв. „Крайморие“. Цялостна модернизация ще бъде извършена на други 2 училища – ОУ „Антон Страшимиров“ и „Георги Бенковски“, и на детските градини „Вълшебство“ и „Ален Мак“ в „Сарафово“, уточни зам.-кметът по образование Михаил Ненов, цитиран от "24 часа“.

Освен строителство проектът за надграждане на образователната инфраструктура включва и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване за пълноценно функциониране на учебните заведения.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град