За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | МОН обяви първото класиране за прием след седми клас

МОН обяви първото класиране за прием след седми клас

Аз детето | 2023-07-12

МОН обяви първото класиране за прием след седми клас

Първото класиране за прием след седми клас е факт. Резултатите могат да се проверят на сайта на Министерството на образованието и науката (МОН): https://infopriem.mon.bg. От просветното ведомство коментират, че ако няма посочена паралелка, ученикът не е класиран и продължава автоматично да участва във втори етап на класиране, като не е необходимо да се подава заявление.

  • Учениците, класирани по първо желание след първи етап на класиране, се записват в училището, в което са приети;
  • Училищата ще приемат документи за записване на 13, 14 и 17 юли от 8 ч. до 18 ч.
  • Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране.
  • Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап само на по-предно свое желание или на това, на което е приет на първо класиране.

Испанската гимназия „Мигел де Сервантес“ е посочена като първо желание от най-много ученици. Следват я Първа немска, Технологичното училище по електронни системи и Математическата гимназия. Двама са пълните отличници с бал от 500 точки. Според рейтинг на училищата по минимален бал първи са СМГ, следвани от училището по електронни системи, Първа немска и Испанската гимназии в София. Кандидат-гимназистите имат три дни, за да се запишат в училищата, в които са приети.

Документи за второ класиране ще се приемат от 13 до 17 юли, а резултатите ще бъдат готови на 19 юли. Незаетите места след първи и втори етап ще бъдат обявени на 24 юли.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град