важните неща

Начало | важните неща | Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие

Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие

Аз детето | 2022-06-08

Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие

Лятото е времето за забавления, лятото е времето за приключения, лятото е времето за незабравими и невероятни пътешествия. Всеки очаква този сезон най-вече заради последното и докато и вие очаквате мама и татко да излязат в отпуск и да дойде времето за някое такова пътешествие, няма нужда да скучаете и да отброявате дните – можете да започнете вълшебните си пътешествия още сега с книга в ръка! Кое дете не иска да отиде на едно фантастично пътуване понесено на крилете на въображението. На края на света или пък в някой приказен свят? Пътешествията могат да бъдат най-различни – в друг свят или между два свята. Могат дори да си бъдат в нашия, но по начин, който не сте предполагали, че може да съществува. Да четеш за вълнуващите приключения на някой твой връстник също може да е много приятно. Интересно е да пътуваш със сал по река Мисисипи с Хък Фин или да отидеш на пиратски кораб, за да търсиш съкровище с 15-годишен капитан... Ако сте вече на приключенска вълна е време да ви покажем и нашия списък с книги, които задължително ще прочетем това лято и които ще ни подготвят за всички приключения и пътешествия, които ще ни очакват през него!

„Падингтън в Двореца“ на Майкъл Бонд

Всеки познава мечето Падингтън! Той е сладък, мил и изпада в интересни ситуации, които неусетно се превръщат в истинско приключение. Всъщност дори самият му живот е едно голямо пътешествие – първо той е от Тъмно Перу, второ бива изпратен в Лондон още като малък... Тази книга, която ви предлагаме обаче го завежда и още по-далече – при английската кралица. Всичко започва през един обикновен ден, когато Господин Грубер решава да заведе Падингтън пред Бъкингамския дворец, за да му покаже смяната на караула. Уви, събрала се е такава тълпа, че мечето не вижда нищо! Ала загадъчна високопоставена особа явно много обича мечета и му приготвя чудесна изненада. Дали не е от самата кралица? Ще разберете ако оставите мечето от Тъмно Перу да ви заведе в Двореца!

„Детективи по неволя: Мистерия във Венеция“ от Бьорн Суртлан

Бащата на Давид е писател, който подготвя поредица от пътеводители „Семейни ваканции“ и затова пътува със семейството си до различни части на света. Ха, ето, че вече пътешествието е започнало! Никой обаче не предполага, че тези пътувания ще cе превърнат в опасни приключения. Десетгодишният Давид и сестра му Сисел ще трябва да впрегнат всичките си детективски умения, за да помогнат за разкриването на банда безскрупулни крадци и да спасят семейството cи. В хотела, където са отседнали, Давид и семейството му се сблъскват със странна възрастна двойка. Има нещо обезпокоително в мъжа и жената, както и в цяла Венеция. Може би заради карнавала и улиците, пълни с маскирани хора – някои от тях крият не само лицата си, а и коварните си намерения. Е, готови ли сте да отидете във Венеция и дори да разкриете една мистерия, докато разглеждате забележителностите?

Дракони в Порутения замък“ от Тери Пратчет

Каквото и да ви разкажем за тази книга, ще е малко и съвсем недостатъчно, защото тя ще те накара да видиш различни далечни страни и да се смееш от сърце без да можеш да спреш. Представете си, как Дракони са нападнали Порутения замък, но всички рицари на крал Артур са или на почивка, или на гости при бабите си. Истинско бедствие! За щастие, има една свободна ризница и малко момче на име Ралф, което е готово да се отзове. С помощта на Петъчния рицар Двуседмичник и магьосника Фосфидъл той възнамерява да разгроми огнедишащите зверове. Но ги очаква изненада... Тази книга включва четиринадесет истории от ненадминатия разказвач Тери Пратчет, в които има пътуване във времето, костенурки, чудовища и всевъзможни забавни обрати.

„Унки и великаните“ от Иван Раденков

Първо трябва да отбележим, че е почти задължително тази книга да се чете с татковци, нали е за тях! ;-) Искали ли сте някога да видите великан от много, много близо? Сигурни сме, че да – всеки го иска, само дето невинаги е безопасно или поне досега не беше. С тази книга ще можете да направите това, а и много повече. Ще спим на палатки в планината, ще палим лагерни огньове, ще играем на стражари и апаши и всичко ще е „цветя и рози“, докато... не се появи мечката Кирази, а почти веднага след нея – и няколко чудати великани. Унки пък ще се заеме с разбулването на необичайна зеленчуково-плодова мистерия в компанията на най-странния изобретател на света. Чудесно четиво за уютна хижа в планината с мама и татко, или полюшвайки се в хамака пред палатката! Да не забравяме и краткия комикс, който ви очаква вътре! Напред към приключенията!

Приятно и весело приключенстване!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град