любими герои

Начало | любими герои | Мечето Падингтън от Тъмно Перу

Мечето Падингтън от Тъмно Перу

Аз детето | 2015-02-03

Мечето Падингтън от Тъмно Перу

Имаме въпрос към вас: Когато в заглавието прочетохте „мече“ за кого веднага се сетихте? Сигурни бяхме в това: мислите за най-известното мече в света, за любимеца на милиони възрастни и деца Мечо Пух! Както всички, и ние харесваме този сладък, тромав, обичащ да си похапва мед на всяка крачка приятел. Обаче ние имаме още едно любимо мече. То е мило, интересно, учтиво и обича... мармалад. Идва от Тъмно Перу и се нарича Падингтън. Макар роден през далечната 1958 година, Падингтън е все така готин, игрив и забавен и никога не остарява. Напротив – с всяка своя история или постъпка Падингтън кара и нас да се чувстваме отново деца.

Нали разбрахте, макар да говорим за мече, в момента не говорим за Мечо Пух? ;-) За да различите двете мечета, запомнете следното: Падингтън има някои особености, които го отличават от всички други мечета. Първо той е роден не къде да е, а в Тъмно Перу, второ носи дебело палто и странна стара широкопола шапка. Освен това винаги ходи с един интересен куфар в стил Мери Попинз, в който един бог знае какви чудеса се крият и най-странното и отличително е, че обича сандвичи с мармалад. Ама много ги обича, може да не яде друго със седмици. Да-а-а-а, това мече е много интересен субект. А да не говорим колко е интересен за английското семейство Браун, особено когато превръща всеки техен ден в истинско приключение!

Но всъщност, ще се зачудите вие, как едно мече от Тъмно Перу не стига, че е попаднало в Англия, ами и при семейство. Историята е доста интригуваща: един злополучен ден семейство Браун съвсем случайно попадат на малко уплашено мече, чакайки дъщеря си на гара „Падингтън“ в Лондон. Милото животинче оставило леля си в пансион за пенсионирани мечки в Перу, пътува съвсем само с куфара си през моретата и извадило късмета да срещне семейство Браун. По това време мечето има само един стар куфар с бележка, закачена на него, която гласи: „Моля, грижете се за тази мечка. Благодаря ви“ и разбира се голяма доза късмет. Родителите Хенри и Мария Браун, заедно с децата им Джонатан и Джуди решават да изпълнят молбата от бележката и прибират мечето в дома си на улица „Уиндзор Гардънс“ 32. Като нов гражданин на Лондон, Падингтън изживява много щастливи мигове и приключения. Освен че всяка сутрин го посреща закуска с колкото иска мармалад, той за първи път посещава морския бряг, рисува, качва се на ескалатор и много други неща, които ще ви накарат да си спомните в колко приключенски свят живеем.



Подобно на Стюърт Литъл или Мечо Пух, Падингтън неизбежно се забърква в нещо вълнуващо където и да отиде. За своите 150 заглавия, преведени на 40 различни езици и най-малко шест различни илюстратори, това мече докосва сърцата и намира фенове от всяка възрастова група и със всякакъв темперамент. Просто е невъзможно да не се влюбите в това мече. Освен това, той е и най-известното мече в света, след Мечо Пух, а може би дори и повече. Все пак така да се каже в негова чест е издигнат паметник на мястото, на което получава името си. Това е гара „Падингтън“ в Лондон. През 2000 г. скулпторът Маркъс Корниш създава от бронз образа на любимото мече. За да е пълна картинката, то е поседнало върху куфара си. И табелката с надпис „Погрижете се за това мече“ е там...



Коментари
6 коментара

Стоянчо Стойков, 10 го г.,

Публикувано на 03.02.2015

Много обичам този филм,но най-много ми хареса как наводни тоалетната.

иван бадалов, 7 г.,

Публикувано на 04.02.2015

много готин е падингтън

Елица Петкова, 8 г.,

Публикувано на 22.03.2015

този фюлм е невероятен

деница митева, 8 г.,

Публикувано на 24.06.2015

тази страница е страхотна

Мила , 11 г.,

Публикувано на 24.07.2015

Много хубав филм!!!

Магдалена , 10 г.,

Публикувано на 10.08.2015

Да много яко наводни тоалетната но чичо му като умря беше тъжно и като остана сам в Лондон с приятелката ми се разплакахме в киното малко.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град