важните неща

Начало | важните неща | Обиждат ви в ТикТок? Ето как да заглушите хейтърите!

Обиждат ви в ТикТок? Ето как да заглушите хейтърите!

Аз детето | 2022-07-11

Обиждат ви в ТикТок? Ето как да заглушите хейтърите!

Смешен клип с домашния ви любимец, танц, кратък скеч или отговор на предизвикателство – ако сте фенове на ТикТок сте снимали поне един такъв клип, който е станал прекрасен. Всичките ви приятели го харесват, дори и родителите ви с половин уста признават, че е оригинално. Но ето че винаги се намира кой да развали настроението и клипа ви! Някой непознат, който да напише, че не е хубав и това да е най-малката обида, която да получите. Разбира се в такъв случай изобщо не трябва да обръщате внимание на това, защото хората, които пишат така в повечето случаи имат нещо против самите себе си, а не срещу вас. Но от друга страна е нормално човек да се засегне.

Но това не се случва само на вас, така че не се стресирайте. Знаете ли, че TikTok премахна 81 518 334 видеоклипа с омраза и тормоз само за последните три месеца. Разбира се, това е опустошително число от гледна точка на мащаба на омразата (ако приемем, че по-голямата част от тези нарушения на общността са действителна омраза). В същото време това е обнадеждаващо число от гледна точка на усилията на TikTok да се справи с омразата от своя страна, вместо да налага това бреме върху отделните потребители. Например през юли миналата година TikTok добави функция, която подканва потребителите да преценят дали коментарът им е неуместен или недобър, преди да го публикуват; въпреки това хейтърите продължават.

Така че ако искате да запазите ТикТок или поне вашия акаунт забавно и приятно място – ето какво да направите!

Използвайте актуализираните настройки за заглушаване

TikTok въвежда актуализирани настройки за заглушаване на коментари и въпроси по време на предавания на живо, включително премахването на историите на коментари на заглушени хора, които зрителите могат да видят. Потребителите винаги са имали възможност да блокират акаунти или да премахнат възможността да коментират публикациите им, но този ъпдейт въвежда голяма помощ за това как да получавате гледания и коментари от хора, които не са гадни малки... хейтъри...

За непознатите: „Going LIVE“ позволява на всеки да се свързва с последователите си в реално време, използвайки коментари; от друга страна, тези предавания на живо дават на троловете канал в реално време, за да тормозят човека. В съобщение в блога, озаглавено „Нашата продължаваща борба срещу омразата и тормоза“, Ерик Хан, ръководител на службата за безопасност на САЩ в TikTok, пише, че „предаването на живо в TikTok е вълнуващ начин за създателите и зрителите да се свържат и ние вграждаме безопасността в опит по дизайн... Надяваме се, че тези нови контроли допълнително дават възможност на домакините и публиката да имат безопасни и забавни предавания на живо.“

Филтриране на коментари

Имате няколко опции за филтриране на коментарите. Първо докоснете раздела „Профил“ в долната част на началната си страница и изберете менюто с настройки – тези три хоризонтални чертички – в горната част на екрана. Под изскачащата страница „Акаунт“ изберете „Поверителност“ и превъртете надолу до „Коментари“ (под подзаглавие „Безопасност“). От секцията филтри за коментари ще видите опции за „Филтриране на всички коментари“, „Филтриране на спам и обидни коментари“ и „Филтриране на ключови думи“.

  • Филтрирайте всички коментари: Предотвратете появата на коментари във вашите публикации без вашето одобрение. Ако искате да одобрите кои коментари се показват под видеоклиповете ви, кликнете върху „преглед на коментарите на филтъра“ в долната част на екрана.
  • Филтрирайте спам и обидни коментари: Мистичният алгоритъм нанася удар при идентифициране на потенциално вредни коментари и не им позволява да се показват в публикациите ви (освен ако ги одобрите).
  • Филтриране на ключови думи: Изберете определени ключови думи и блокирайте всички коментари, които ги съдържат, да се появяват във вашите публикации без ваше одобрение.

Блокиране на акаунти

Понякога просто трябва да блокирате трол. Отидете до техния акаунт и докоснете бутона за настройки в горния десен ъгъл на страницата на профила им. След това докоснете „Блокиране“ и изберете „Потвърждаване“. Това предотвратява блокирания акаунт да вижда вашия профил или каквото и да е съдържание от него. Също така в раздела „Безопасност“ можете да изберете кой може или не може да ви изпраща директни съобщения.

Защитете видеата си

За да запазите профила си в безопасност, без да остане изцяло заключен, можете да си поиграете с всички настройки за видео в менюто за поверителност. Помислете дали искате хората да „дуетират“ и изтеглят вашите видеоклипове.

И все пак помнете – колкото по-малко внимание обръщате на хората, които ви тормозят в ТикТок – толкова по-бързо ще спрат!



Коментари
1 коментар

Veska , ,

Публикувано на 05.07.2022

Blokirahami tiktoka popogrewka

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град