важните неща

Начало | важните неща | 5 интересни традиции с които да започнете весело учебната година

5 интересни традиции с които да започнете весело учебната година

Аз детето | 2022-09-07

5 интересни традиции с които да започнете весело учебната година

Колкото и да не ни се искаше и тази учебна година ще е по-различна и необикновена и отново ще бъде под знака на COVID! Вече се говори за онлайн обучение, въпреки че засега всички ще прекрачат входа на училището. На други места се говори, че не всички ученици ще могат да се съберат на двора на 15 септември. Но това съвсем не означава, че не можете да почетете началото на учебната година. Напротив – даже можете да си създадете чисто нова интересна традиция, която кой знае, един ден може да се ползва от всички български деца.

Освен това семейните традиции са толкова важна част от спомените от детството. Тези 5 забавни училищни традиции са прости неща, които можете да започнете тази година... опитайте една или опитайте всички! Дори и само вкъщи пак ще е чудесно!

Забавна училищна закуска

Заедно с цялото семейство направете някаква по-специална закуска. Защо не опитате да рисувате с тесто за палачинки. Стига тиганът да е достатъчно горещ се получава. Или пък да украсите сандвичи с кашкавал като учебници. Да си направите дори и домашен сладолед с плодова салата. Това определено ще се хареса на всички, дори и да не са те учениците.

Не забравяйте за снимките

Направете весели снимки! Такива кадри за първия учебен ден не е нужно да са само с цвете на двора на училището. Можете да направите нещо забавно с балони, със сапунени мехурчета, с табелка кой клас ще бъдете. Това ще бъдат далеч по-интересни снимки, които след години ще гледате с удоволствие.

Направете капсула на времето

През учебната година се случват много неща! До последния учебен ден през юни първият ден изглежда сякаш е бил преди цял живот. Защо не направите капсула на времето от първия ден, като събирате бележки за това, което се случва във вашето семейство през първия срок на учебната година. Вашите успехи и неуспехи, снимки на интересните неща от училище. Отворете капсулата на следващия 15 септември, ще се учудите колко неща са ви се случили, които сте забравили...

Специално време с мама и татко

Тръгването към училище може да бъде трудна задача. Дори ако случайно имате няколко първи училищни дни, започването е ново, вълнуващо и интересно. Една от традициите, от които най-много се вълнуват децата е специално време с мама и татко. Седнете и поговорете с тях за плановете си за училище, помолете ги да ви разкажат случки от времето, когато те са били ученици. Говорете за всякакви училищни теми, това не само ще е интересно, но и полезно.

Направете си миниваканция след 15 септември

Когато децата се приберат у дома от първия учебен ден обикновено са развълнувани и изтощени. Първият учебен ден наистина изморява! Затова планирайте малка миниваканция за завръщането им у дома. Това е като тиха, щастлива пауза след натоварен ден. Може да е до близката планина, на басейн или някоя близка природна забележителност.

Photo by Deleece Cook on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град