важните неща

Начало | важните неща | Meta въвежда нови инструменти за тийнейджъри и родители в Instagram у нас

Meta въвежда нови инструменти за тийнейджъри и родители в Instagram у нас

Аз детето | 2022-09-16

Meta въвежда нови инструменти за тийнейджъри и родители в Instagram у нас

Meta обяви нови инструменти и ресурси, създадени за родители, настойници и тийнейджъри в Instagram.

Нововъведенията включват:

  • Въвеждане на инструменти за родителски надзор в Instagram: Meta стартира от днес инструментите за родителски надзор в Instagram за България. Този набор от инструменти ще позволява на родителите и настойниците:
  • Да изпращат на тяхното дете-тийнейджър покана да контролират акаунта му или да приемат такава покана от него
  • Да следят колко време техният тийнейджър прекарва в Instagram всеки ден и да настройват дневни лимити
  • Да планират почивки за определени часове през деня
  • Да виждат кого следва техният тийнейджър и кой следва него
  • Да получават известия, когато техният тийнейджър избере да сподели, че е докладвал акаунт или публикация, включително какво е било докладвано и вида на съдържанието

Стартиране на Семеен център: Родителите в България и по света също ще могат да посещават Семеен център, който съдържа ресурси, изготвени от експерти, които ще помагат на тийнейджърите и техните родители да се ориентират в дигиталния свят.

Нови функции, които да помогнат на тийнейджърите да управляват по-добре времето си в Instagram: Meta в момента тества и новата си функция за насърчаване в световен мащаб, която ще мотивира тийнейджърите да преминат към друга тема, ако многократно гледат един и същ тип съдържание в Explore. Въпреки че в момента е в процес на тест, компанията планира да я пусне скоро.

Също така Meta наскоро публикува повече подробности за рамката с правила, които използва, докато разработва функции за младежи. Компанията създаде този процес, за да им помогне да се прилага Конвенцията на ООН за правата на детето (UNCRC) при разработването на продукта. Рамката насочва всички екипи на Meta как да прилагат този стандарт в процеса на разработване на цифрови изживявания за лица под 18 години. Meta проектира всички свои нови функции с участието на тийнейджъри, родители, експерти и политици и ще продължи да работи съвместно с тях, за да отговори на нуждите на младите хора във всички свои приложения.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град