покани

Начало | покани | Танци, рисуване, уроци по кану-каяк и още ви очакват на младежки фестивал на езерото Панчарево

Танци, рисуване, уроци по кану-каяк и още ви очакват на младежки фестивал на езерото Панчарево

Аз детето | 2022-08-10

Танци, рисуване, уроци по кану-каяк и още ви очакват на младежки фестивал на езерото Панчарево

В новооткритото пространство Agora, на 5 декара площ, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне на езерото Панчарево, ще се проведе младежкият фестивал MY Sofia. Фестивалът е с вход свободен и се организира от Столичната община по повод Европейската година на младежта и 12 август – Международния ден на младите хора. Събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: „Осинови любовта. Спаси живот! НО“ на „Четири лапи“; превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община; превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“.

Активностите са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. За активния млад градски човек Фестивалът предлага: Открити уроци по йога, пилатес, зумба, водени от професионалните инструктори от Pulse Fitness, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с треньорите от Flying Steps swing dance. В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни клубове на територията на Панчаревското езеро.

Фестивалът ще предложи още: Баскетбол 3х3 на паркинга при ВЕЦ „Кокаляне“, демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк. В трите дни ще бъдат организирани творчески работилници, в които желаещите ще могат да рисуват с Иван Яхнаджиев, да се научат да изработват хвърчила, бижута и маски, да обновят старите си дрехи. Трите фестивални вечери са запазени за музика. На 12 август (петък) Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще представят проекта „Като на кино“ с филмова и анимационна музика. Началото е 21,00 часа. В събота – 13 август – DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.

Библиобусът на Столична библиотека ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29-годишна възраст и ще среща посетителите с известни български писатели. Базар с биопродукти ще е на разположение на посетителите. Предвидена е и томбола с награди.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град