покани

Начало | покани | Студенти от НБУ ще зарадват гости и жители на Балчик с приключенията на Тошко Африкански

Студенти от НБУ ще зарадват гости и жители на Балчик с приключенията на Тошко Африкански

Аз детето | 2022-07-18

Студенти от НБУ ще зарадват гости и жители на Балчик с приключенията на Тошко Африкански

Студенти от Нов български университет ще увлекат публиката в „Двореца“ в Балчик с приключенията на Тошко Африкански, съобщават от държавния културен институт, цитирани от БТА. Постановката по едноименната книга на Ангел Каралийчев ще бъде представена на Откритата сцена на културния център на 18 юли.

Маймунекът Тошко Африкански прелетява над пустинята от далечно Конго – скрит в голяма метална птица, до земята на българите. Кацнал на широко поле, Тошко попада в ръцете на шоп, който го препродава, и така започват големите изпитания, разказва спектакълът. Режисьор на постановката е Ася Иванова, която заедно с Александър Гочев са създали драматургичната композиция. Хореографията е дело на Яница Шопова, а музиката на Надежда Митева. Съавтори на Христина Дякова в сценографията и костюмите са студенти от програмата „Сценичен дизайн“ на НБУ.

В сценичната среда ще бъдат използвани и костюми и материали от архива на Университетския театър. На сцената ще излязат студентите от програма „Театър“ на университета Александър Гочев, Гергана Господинова, Йоана Кьордимова, Калоян Иванов, Ния Балчева и Симеон Чаушев. Началото на спектакъла е в 19:30 часа.

Вижте още за Тошко Африкански



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град