покани

Начало | покани | „Измечтай Варуша юг“ и „Игротека“ специално за децата на Велико Търново на 20 август 2022

„Измечтай Варуша юг“ и „Игротека“ специално за децата на Велико Търново на 20 август 2022

Аз детето | 2022-08-18

„Измечтай Варуша юг“ и „Игротека“ специално за децата на Велико Търново на 20 август 2022

„48 часа Варуша юг“ обръща специално внимание на активностите за деца с две специални работилници, в които малките участници ще творят, докато научават любопитни подробности за архитектурата и за квартала.

Измечтай Варуша юг“ е работилница, която кани децата на Велико Търново да съпреживеят квартала през творчество и интуитивна игра. Тя ще се проведе на 20 август (събота) от 9:30 до 13:30 ч. на площад „Съединение“ (пространството пред музей „Възраждане и учредително събрание“). Поканени да се включат са деца на възраст от 7 до 12 години, но има ограничение за максимум 25 участници с предварително записване.

По време на работилницата, децата ще бъдат насърчени сами да измечтаят своята алтернативна „Варуша юг“ – да представят своя уникален прочит на квартала и да го претворят във форми, образи и игра. Те ще могат да използват рециклируеми и отпадъчни безопасни материали – кашони, кутии, картонени ролки, текстил, въжета и др. Младите създатели ще могат да използват целия въображенчески потенциал в хода на напълно игрови процес, в който ще бъдат мотивирани да проявят самоинициатива, творчество и сътрудничество помежду си.

„Измечтай Варуша юг“ ще бъде водена от местни архитекти, дизайнери и артисти, вдъхновени от методите на учене чрез преживяване, placemaking (създаване на място) чрез временни намеси и въвличане на децата в решаване на градски казуси.

Всеки родител, който чувства, че работилницата е подходяща за неговото дете, е поканен да попълни формуляр за участие тук https://forms.gle/mZJDRrnm222cTRSn6

Събитието е безплатно, а децата просто трябва да дойдат с подходящи за цапане дрехи и обувки и да си носят вода за пиене.

От 18:00 ч. на 20 август (събота) отново пред Конака ще има весели игри и детски кът в събитието „Игротека“.

Нека се забавляваме заедно и да празнуваме в нашия квартал. В игротеката ще има по нещо за малки и големи, казват организаторите. Те са подготвили работилница с листа и камъни, рисуване на лице за деца, игри с топка, детски кът за най-малките, свободен базар с детски дрешки и разни вкуснотии за пробване.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град